De Zeepkist

In april 2018 heeft FM Brooks van Frazer Chesterman en Marcus Timson, de mannen die in het verleden van de Fespa beurzen een succes hebben gemaakt, in RAI Amsterdam de show Pure Digital georganiseerd. Een mooi initiatief/event waar de eindgebruiker kennis kon maken met de bijzondere toepassingen van digital print.

Je zou verwachten dat veel signbedrijven daar een standruimte zouden huren om zo promotie te maken voor hun eigen kunnen of in contact te komen met nieuwe klanten. De show werd immers gecombineerd met de bouwbeurs Building Holland, waar 15.000 bezoekers op afkomen. Natuurlijk zullen er heel wat technische mensen hebben rondgelopen die voor het signbedrijf niet tot de interessante klantengroep behoren, maar er waren evenzoveel architecten, binnenhuisontwerpers en aannemers voor wie het zeker interessant is om kennis te maken met het signbedrijf én alle technische creatieve toepassingen rondom het fenomeen digitaal printen en signing. Dat toeleveranciers uit de signsector daar wél stonden, zegt iets over hun bredere kijk op zaken. Zij stappen ‘over’ het signbedrijf heen om bij de eindgebruiker bekendheid te genereren maar ook om te horen met welke vragen hij worstelt.

Het wordt tijd dat het signbedrijf verder kijkt dan het contact met de bestaande klanten. Het verbreden van de markt en nieuwe klanten aanboren, moet voor iedere ondernemer een belangrijke doelstelling zijn. De klant kijkt immers wel verder en zal zich altijd oriënteren. Daar moet het signbedrijf op anticiperen en dan niet alleen met een berichtje op LinkedIn of Facebook. Geen presentatie op Pure Digital en de promotie voor de signbranche overlaten aan leveranciers uit de signsector, is daarom een gemiste kans voor veel signbedrijven.

Het advies is dan ook: sla als signbedrijf een nieuwe weg in en zet je op de kaart. Begin meteen goed en schrijf met een eigen project in voor de Sign+ Award 2018. Dat is promotie voor jezelf en voor de gehele signbranche. Willen wij qua imago een level hoger komen, dan zullen wij er zelf wat aan moeten doen.

Ron van Rijssel, Si’bon

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.