De Zeepkist

Het is een dynamische wereld, ook in eigen land. Kijkend naar onze installatiebranche: gasloze huizen, nul op de meter, digitalisering, circulariteit, verduurzaming. Vele veranderingen op korte termijn vergen grote inspanningen, met centraal de installatiebranche: Uneto-VNI.

Daarom is de installatiebranche gekomen met het rapport Connect2025 (www.connect2025.nl), voor een Nederland dat vooroploopt. Het is bedoeld als leidraad en inspiratie voor onze eigen branche, maar ook voor de politiek en overheid, het onderwijs en andere sectoren.

Uneto-VNI kijkt daarom naar zijn eigen identiteit en mede daardoor zal ook de Vakgroep Lichtreclame zichzelf herijken en kijken naar de identiteit en het bijhorende aanbod. De branche verandert en dus is ook de signbranche aan verandering onderhevig waarbij onder meer de branche zonder grenzen aan de orde is: brancheverbreding.

Identiteit bepalen

Tijdens de afgelopen studiereis van de vakgroep werden vijf signbedrijven in Scandinavië bezocht, elk bedrijf met een opvallende, andere invalshoek en met een eigen, specifieke richting in de ‘signingwereld’. De reis toonde dat de pure lichtreclamefabrikant van vroeger steeds minder bestaat, niet alleen in Nederland maar ook in de ons omringende landen. Steeds meer bedrijven zijn breder georiënteerd en iedereen kijkt vooruit naar wat de wereld vraagt.
Dus: zaak voor de Vakgroep Lichtreclame om daarop in te spelen, zich te herijken, de huidige en toekomstige identiteit te bepalen en het aanbod van producten en diensten te optimaliseren.

Erkenning

Onze basis blijft innovatie, techniek en kwaliteit met als kenmerken de cursus Technisch Beheerder Lichtreclame en de KvINL-erkenning Lichtreclame. Kwaliteitsregelingen worden steeds belangrijker en breed door Uneto-VNI gedragen en ingevoerd, voor alle installatiedisciplines. En dat slaat aan, gezien het groeiende ledenaantal van Uneto-VNI en ook het groeiende aantal niet-leden dat aan onze cursus Technisch Beheerder Lichtreclame deelneemt en de erkenning aanvraagt.

Laat de toekomst maar komen!

Ton van der Schoot, Voorzitter Vakgroep Lichtreclame, Uneto-VNI

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.