Signnieuws

In het Westerpark is vanaf vanavond het lichtkunstwerk ‘The Sphere 3D’ te zien. De drie meter hoge lichtbol van lichtkunstenaar Clifton Mahangoe blijft hier tot eind januari staan.

Artist impression van The Sphere 3D – Clifton Mahangoe

Voor het vierde jaar op rij laat lichtkunstenaar Clifton Mahangoe in de donkere maanden zijn werk zien op het Westergasterrein. Voor het 3D-object ontwikkelde hij een speciale projectietechniek, waarmee de glasvezelbol van binnenuit wordt belicht.

Onthulling

The Sphere 3D wordt donderdagavond 14 december om 18.30 in het Westerpark onthuld door Maya Meijer, kunsthistoricus en eigenaresse van de Westergasfabriek. Mahangoe zal zijn kunstwerk vervolgens toelichten aan het publiek. De opening is vrij toegankelijk.

Levensenergie

Mahangoe probeert in zijn werk de relativiteit in tijdsperceptie samen te brengen met levensenergie in een ronde, multidimensionale, vorm. Zoals het lichtkunstwerk van veraf wordt waargenomen als stip en van dichtbij als bol, zo zijn de Aarde en sterren eveneens waar te nemen als twee- en driedimensionale objecten.

Op reis

Het kunstwerk zal tot eind januari blijven staan, om vervolgens rond te reizen. Daarbij wordt in ieder geval de Biënnale van Venetië aangedaan. Na deze reis zal het kunstwerk een vaste plek krijgen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.