Signnieuws

Mimaki Europe en BOFA International, specialist in mobiele technologie voor rook- en dampafzuiging, lanceren de BOFA Air Purifier Unit. Dit product is specifiek bedoeld voor de 3,2 meter brede Mimaki SWJ-320EA solventprinter.

Mimaki’s SWJ-320EA solventprinter en BOFA’s luchtzuiveringsinstallatie.

De SWJ-320EA werd in 2019 op de markt gebracht en koppelt productiviteit en hoge printkwaliteit aan lage operationele kosten en instelkosten, aldus Mimaki. De nieuwe installatie zuigt de vluchtige organische stoffen (VOS) af die vrijkomen tijdens het productieproces en helpt zo de werkomgeving schoner en aangenamer te maken.

Ontwikkeling

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Air Purifier Unit paste het R&D-team van BOFA elementen van twee beproefde PrintPRO Universal-afzuigsystemen toe. Uitgaande van bestaande expertise ontwikkelde men de nieuwe, 4 meter lange unit, die rechtstreeks op de SWJ-320EA van Mimaki wordt geplaatst met een continue, 5 mm brede spleet tussen eenheid en medium. Het systeem zuigt de dampen effectief over de gehele lengte af, filtert deze uit de lucht en voert vervolgens de schone lucht weer terug in de productieruimte.

Technische illustratie van BOFA’s luchtzuiveringsinstallatie.

Volgens Mimaki wijzen tests uit dat het niveau van VOS dat vrijkomt bij het printproces hiermee daalde van 250 ppm tot 1,8 ppm. De BOFA Air Purifier Unit reduceert volgens de printerfabrikant ook onaangename geuren tot een minimum en is voorzien van HEPA-/gasfilters die de gebruiker zelf kan vervangen.

Mimaki-partners

Nu de optionele BOFA Air Purifier Unit verkrijgbaar is via het netwerk van Mimaki-partners kan de SWJ-320EA solventprinter, volgens Mimaki een kosteneffectieve oplossing, worden ingepast in schone bedrijven die een breed assortiment van grootformaat drukwerk leveren voor binnen en buiten, zoals POS-materialen, banners en billboards, displays, transport- en vloergraphics.

Mimaki’s SWJ-320EA solventprinter.

Info en webinar

Producenten van signage- en displaydrukwerk die geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een SWJ-320EA, kunnen op de website van Mimaki Europe een kit met drukproeven bestellen. Wie meer gedetailleerde informatie wenst, wordt uitgenodigd voor een gezamenlijk webinar van Mimaki Europe en BOFA op 24 september.

Voor meer informatie over en aanmelden voor het webinar, klik hier.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.