Signnieuws

De zevende editie van Amsterdam Light Festival begint vandaag (29 november) en is tot en met 20 januari 2019 varend, fietsend of wandelend te bewonderen.

A.N.N. van Koros Design. Foto: Janus van den Eijnden.

Voor deze zevende editie nemen kunstenaars uit binnen- en buitenland bezoekers mee op reis langs 29 speciaal voor Amsterdam gemaakte lichtkunstwerken en 10 stadsverhalen. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema opent het festival officieel op 29 november.

Thema

De 53 dagen durende tentoonstelling staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, een uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal.

Light a Wish van OGE Group. Foto: Janus van den Eijnden.

Routes

De tentoonstelling is zowel varend, fietsend als wandelend te bewonderen. Dit kan op eigen gelegenheid, of door een tour te boeken bij één van de official partners van het festival. Een overzicht van de route(s) is hier te vinden, maar plattegronden met tentoonstellingsinformatie en (loop)routes zijn ook te koop bij twee speciale informatiepunten: het Koffiehuis bij Centraal Station of bij de Hoftuin.

De kunstwerken zijn dagelijks verlicht van 17:00 – 23:00 uur, met Oudjaarsavond als uitzondering, dan doven de lichten om 20.00 uur.

Shadow Scapes van Marcus Neustetter. Foto: Janus van den Eijnden.

Publieksprijs

Nieuw dit jaar is dat bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete kunstwerk, de publieksprijs wordt in het laatste weekend van het festival uitgereikt.

Kunstenaar Michela Bonzi bezig met de laatste voorbereidingen voor kunstwerk Antenna Sud. Foto: Janus van den Eijnden.

Wereldtournee

Met de realisatie van meer dan 200 kunstwerken sinds 2012 heeft Amsterdam Light Festival zich ontwikkeld tot één van de grootste lichtkunstfestivals van Europa. Jaarlijks werken kunstenaars van over de hele wereld aan een nieuwe tentoonstelling die speciaal voor Amsterdam wordt gemaakt. Na de première in Amsterdam komt een deel van deze kunstwerken terecht in een vaste collectie die de wereld overgaat, onder de naam Light Art Collection.

Spider on the Bridge van Groupe Laps. Foto: Janus van den Eijnden.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.