Signnieuws

De Japanse onderneming KPP (Kokusai Pulp & Paper Co., Ltd) is sinds 21 juli 2020 de controlerende aandeelhouder van Antalis, door de overname van alle aandelen die in handen waren van Sequdana en BPI.

Antalis maakt nu deel uit van een wereldwijde distributie- en handelsgroep in Papier, Packaging en Visuele Communicatie (foto: Antalis).

Hiermee wordt een lang proces afgerond dat begin 2019 van start ging. Antalis maakt nu deel uit van een wereldwijde distributie- en handelsgroep in Papier, Packaging en Visuele Communicatie, die ook actief is op het gebied van recycling en aanwezig is op vijf continenten met een pro forma omzet van meer dan 5 miljard euro.

Strategische zet

Volgens het persbericht van Antalis is deze overname een belangrijke strategische zet voor KPP en versterkt het de toekomstige positie van Antalis in de markt, zeker in deze uitzonderlijke periode. ‘Daarnaast versterkt het ook de financiële situatie van Antalis door naast lagere financiële kosten de schulden op de balans af te bouwen, waardoor Antalis flexibeler is om het bedrijfsmodel sneller te transformeren, klanten beter te kunnen bedienen en het productaanbod wereldwijd uit te breiden. Na de zeer uitdagende tijd van de afgelopen maanden, vertoont de bedrijfsactiviteit nu bemoedigende tekenen van progressief herstel’, stelt het bedrijf.

Wereldwijde aanwezigheid

De combinatie Antalis/KPP biedt het bedrijf naar eigen verwachting een bredere wereldwijde aanwezigheid en geeft geleidelijk aan toegang tot een grotere inkoopcapaciteit dankzij een breder leveranciersbestand, nieuwe diensten en e-commerce-innovaties.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.