Signnieuws

Sign2Com, de Belgische vakbeurs voor visuele communicatie die afgelopen dagen plaatsvond in Kortrijk, laat naast de groei in aantal exposanten en vloeroppervlak ook in bezoekersaantal een stijging zien.

Terwijl de exacte cijfers nog niet bekend zijn, geeft Exhibition Manager Peter Vanbrackel aan dat ze lijken uit te komen op een stijging in aantal bezoekers van rond de 4 % ten opzichte van de editie in 2016 (toen bijna 3.600 bezoekers). “Dat bevestigt nogmaals dat we groeien als beurs.” Hij toont zich zeer tevreden over de beurs die afgelopen week plaatsvond in Kortrijk. Lees hier een eerder bericht met fotogalerij over deze beurs.

Koopbeurs

Op de beurs werd ook de verkoop van een Jeti Tauro H2500 LED aan Publi-FDM/ReclameOnline.be beklonken.

De beurs is traditiegetrouw een echte contactbeurs, waar altijd goede zaken worden gedaan. “Uit reacties van exposanten kan ik opmaken dat Sign2Com zijn reputatie als koopbeurs meer dan waar maakt. Het was echt een geslaagde editie”, aldus Vanbrackel.

Debuut

Voor de bezoekers was er bij de ongeveer 100 standhouders van alles te vinden. Een Europees debuut was er voor de HP Latex R1000 vlakbedprinter, die voor het eerst werkend te zien was op een beurs in Europa, op maar liefst twee stands (Nautasign en PantoonBenes). Veel andere printers en materialen die eerder dit jaar op Fespa Berlijn werden geïntroduceerd, beleefden hier hun Benelux-debuut. Maar ook nieuwe presentatiesystemen, lichtbakprofielen, personaliseerbaar textiel, machines voor textielveredeling, afwerkapparatuur en 3D-printers waren op de beurs te vinden.

 

Stemmen

Ook op de stand van Sign+ Magazine was het drie dagen lang gezellig druk, met veel bezoekers die een stem uitbrachten op hun favoriete project voor de Sign+ Award 2018. In totaal werden op de beursvloer 465 geldige stemmen uitgebracht. De meningen waren zeer verdeeld, dus het wordt spannend welk project uiteindelijk als Publieksfavoriet eindigt. Stemmen kan overigens ook nog online.

In Sign+ Magazine nummer 7, dat in oktober verschijnt, volgt een uitgebreide nabeschouwing van deze beurs.

Volgende editie

De volgende editie van Sign2Com vindt over twee jaar plaats, van 27 t/m 29 september 2020.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.