Signnieuws

Sign2Com kende zondag 16 september een geanimeerde start. Veel signmakers wisten de weg naar het Belgische Kortrijk te vinden. De beurs duurt nog tot en met dinsdag.

Gezellig druk in de gangpaden van Sign2Com op zondag in Kortrijk.

Visuele communicatie en signage in theorie en praktijk, waar bedrijven terecht kunnen voor creatieve en bruikbare ideeën voor de best mogelijke communicatiestrategie. Dat is waar de dertiende editie van de vakbeurs Sign2Com, die van zondag 16  t/m dinsdag 18 september 2018 plaatsvindt in het Belgische Kortrijk, op inzet.

Nieuwe eigenaren van Lunado, algemeen directeur Egbert Smelt (links) en bedrijfsleider en mede-aandeelhouder Erik de Jong, op de beurs.
Voor het eerst werkend te zien op een beurs in Europa, de HP Latex R1000. In Kortrijk zowel te aanschouwen bij Nautasign als PantoonBenes. Deze vlakbedprinter met een werkbreedte van 1,60 meter is zowel geschikt voor stijve als flexibele materialen. Is het grotere broertje de HP Latex R2000 (2,5 meter breed) vooral ontworpen voor grootschalige print service providers, de R1000 is een echte ‘signmakermachine’, aldus Dennis Bouhof, salesmanager van Nautasign.

Presentatie genomineerden

De presentatie op de beursvloer van de 15 genomineerde projecten voor de Sign+ Award 2018 sluit hier mooi op aan. Met een variatie aan signprojecten die ambacht laten zien, technisch vernieuwend zijn of qua complexiteit indruk maken. Bezoekers van Sign2Com kunnen op stand 413 van Sign+ Magazine hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs. Dit wordt dan ook volop gedaan. Komt u niet naar Kortrijk, dan kunt u online uw favoriet bepalen via de speciale website.

Veel stemmers voor de Publieksfavoriet van de Sign+ Award.
Op de beurs in Kortrijk werd ook de verkoop van een Jeti Tauro H2500 LED aan Publi-FDM/ReclameOnline.be beklonken. Op de foto bezegelen CEO Franky De Meyer en Niko Dheedene (account manager Inkjet Agfa BeLux) de overeenkomst.

Nieuwe partijen

Ten opzichte van de editie in 2016 kent de beurs een aanzienlijke groei, zowel qua exposanten (rond de 100) als qua beursoppervlakte (8.0000 vierkante meter). Beursorganisator Peter Vanbrackel hoopt dat dit ook een positieve invloed zal hebben op het aantal bezoekers. Met ongeveer 100 exposanten, is er genoeg te beleven in Kortrijk. Diverse partijen laten voor het eerst hun gezicht zien op Sign2Com, zoals Epson, Canon, Aluvision, Sihl en Four Pees. Voor het eerst is een uitgebreid tweedaags seminarprogramma samengesteld, op maandag en dinsdag vrij toegankelijk voor alle bezoekers, op de beursvloer. In totaal komen 12 sprekers aan het woord, in blokken van 30 minuten.

Veel belangstelling voor het TouchStone principe op de stand van Canon; tactiele steenimitatie opgebouwd met UV-inkten.
Op de stand van Isca Nederland worden wrapdemonstraties gegeven met Ikonos printmedia. Volgens de signdistributeur uit Hoevelaken ‘the next generation premium film’. Ikonos wordt sinds kort exclusief door Isca verkocht in de Benelux.

Beursinformatie

Sign2Com is maandag 17 september te bezoeken van 10.00-18.00 uur en dinsdag 18 september van 10.00-17.00 uur. Er is gratis catering voor zowel standhouders als bezoekers. Bezoekers kunnen zich gratis registreren (met code PERS101) voor de beurs via www.sign2com.com.

Adres: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, Kortrijk.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.