Signnieuws

Uit onvrede over wat er in de markt te koop is, ontwikkelde LauwersDesign haar eigen projectsoftware: BlackBoks. Dit wordt sinds kort ook aangeboden aan derden.

Lauwersdesign in Dokkum is een echt signbedrijf dat daarnaast online diensten aanbiedt, zoals het bouwen van websites en inrichten van webshops. Deze bagage op het gebied van programmeren, gecombineerd met de ervaring dat bestaande bedrijfssoftware niet helemaal aansloot op de eigen werkwijze en wensen, zou leiden tot een eigen projectsoftwarepakket: BlackBoks. De kernwoorden: eenvoudig, intuïtief en flexibel.

Mathieu Drolinga, Jan Douwe Visser en Peter Drolinga (v.l.n.r.), de ontwikkelaars van de projectsoftware: “Veel bestaande bedrijfssoftware kent procedurele verplichtingen. Wij willen flexibel zijn, daarom hebben we BlackBoks gecreëerd.”

Toeters en bellen

Jan Douwe Visser: “Ook wij zijn ooit begonnen met kladblaadjes en Excel-bestanden als het gaat om projectplanningen en rapportages. Dat is niet meer van deze tijd. Daarom zijn wij als sign- en webbedrijf lang op zoek geweest naar betaalbare bedrijfssoftware, hebben diverse pakketten geprobeerd, maar waren nooit echt tevreden. Te duur, te veel toeters en bellen of open source pakketten die weer niet gebruiksvriendelijk zijn. Daarom hebben we zelf maar iets ontwikkeld.”

Flexibiliteit is het uitgangspunt binnen BlackBoks. “Wij zetten een standaardset klaar, maar bijna alle instellingen zijn aan te passen aan de voorkeur van het (sign)bedrijf. Je kunt met projectstatussen en projecttypen werken, gespecificeerd voor de signbranche, maar de software is ook in te stellen voor andere bedrijven die projectmatig werken”, legt Mathieu Drolinga uit. “Je kunt als ondernemer zelf bepalen hoe je het inricht.”

1 tot 10 medewerkers

Volgens Visser is BlackBoks ideaal voor bedrijven met 1 tot 10 medewerkers die er nu tegenaan hikken om te investeren in bedrijfssoftware omwille van de kosten. “Een laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar alternatief voor bestaande projectmodules die verschillende boekhoudpakketten aanbieden.”

Een uitgebreid interview met de drie heren en de werking van BlackBoks in Sign+ Magazine nummer 8-2018 dat begin december verschijnt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.