Signnieuws

Ricoh Europe toont op Fespa 2017 in Hamburg haar brede portfolio aan creatieve oplossingen. Naast DTG en een latexprinter kan zij nu ook de hybride Efi H1625 LED leveren.

Bezoekers aan de stand van Ricoh zullen ontdekken hoe ze hun dienstenaanbod kunnen versterken met breedformaat-, grootformaat- en vlakbedsystemen die worden ondersteund door een suite van specifieke softwareoplossingen. Ook te zien op de beurs zijn DTG-printoplossingen (Direct-To-Garment) van Anajet, een bedrijf van Ricoh.

Totaalaanbieder

“Ricoh is uitgegroeid tot een totaalaanbieder van oplossingen voor communicatie-uitingen in de markt voor sign & display graphics. Van roll-to-roll tot grootformaat, vlakbed, software en digitale textielprintsystemen: klanten vinden het nu allemaal bij Ricoh”, zegt Benoit Chatelard, Vice President, Production Printing, Ricoh Europe. “Met een sterke focus op innovatie en gebundelde expertise maken wij het mogelijk om met vertrouwen te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige, rendabele oplossingen.”

Efi H1625 LED op de stand van Ricoh in Gorinchem.

Hybride UV-ledprinter

Ricoh zal de nieuwe 1,65 meter brede Efi  H1625 LED, een hybride roll-to-roll/vlakbed UV-printer demonstreren, die ook al was te bewonderen op de Vakbeurs Sign in Gorinchem. Dit systeem, dat vier kleuren plus wit print, biedt mogelijkheid om meerdere lagen in één doorgang te printen. Het is ook uitgerust met grijstinttechnologie voor acht grijsniveaus met variabele druppelgroottes. Het systeem is ideaal voor backlit displays, indoor & outdoor signage, posters, POS-materiaal (Point-Of-Sale), displays en graphics voor beurzen.

Ricoh Pro L4160 grootformaat latexprinter

Latex-printer

Ook aanwezig op de beurs is de Ricoh Pro L4160 grootformaat latexprinter. Deze milieuvriendelijke technologie maakt gebruik van Ricoh’s eigen solventvrije watergedragen AR-inkten (Aqueous Resin). De Ricoh Pro L4100-serie is voorzien van de nieuwste generatie van Ricoh’s eigen piëzo-printkoppen met een variabele druppelgrootte: de kleinste latexinktdruppels zijn slechts vier picoliter. Zo kunnen er duurzame afdrukken gemaakt worden voor binnen- en buitentoepassingen. Een ander belangrijk voordeel van de printer, aldus Ricoh, is de geringe milieubelasting dankzij de lagere temperatuur van de verwarmingselementen ten opzichte van concurrerende modellen. Volgens Ricoh maakt een bijzonder efficiënt stroomverbruik mogelijk.

De Ricoh-technologie zal in actie te bewonderen zijn naast de MPC W2201SP kleuren grootformaat MFP. Die stelt gebruikers in staat om te kiezen tussen copier-/printer- of scannerfunctionaliteiten en optimaal gebruik te maken van Ricoh’s betaalbare, ecologisch duurzame, op pigment gebaseerde Liquid GelTM-inkttechnologie om af te drukken op gewoon papier, fotopapier of blueback media. Als veelzijdig systeem is de MPC W2201SP geschikt voor uiteenlopende output. Zo kan het reclame- en andere grafische toepassingen voor buiten- en binnenomgevingen printen.

Ricoh Europe, hal B4L – stand C10

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.