Signnieuws

Agfa Graphics lanceert de sublimatieprinter Avinci DX3200 voor soft signage prints op polyester stoffen.

De Avinci DX3200 maakt soft signage prints op groot formaat mogelijk, met een maximale breedte van 3,2 meter en een resolutie tot 1440 x 540 dpi. Dankzij het kleursublimatieproces produceert deze robuuste machine levendige prints van topkwaliteit voor talloze binnen- en buitentoepassingen, aldus Agfa Graphics.

Kleuren

Productmanager Reinhilde Alaert van Agfa Graphics legt uit: “Tijdens de pilot waren de gebruikers van de Avinci DX3200 onder de indruk van de snelheid en de printkwaliteit van de machine. Het toestel produceert zes kleuren (CMYKLcLm) met een druppelgrootte van 14 pl. Dit garandeert een sprankelend kleurengamma, een voortreffelijke kleurnuance en een gedetailleerde reproductie. Afgezien van de geavanceerde beeldvormingsprestaties is de Avinci DX3200 ook bijzonder aantrekkelijk door de voordelige prijs/productiviteit-verhouding.”

Flexibele snelheid

De Avinci DX3200 biedt verschillende kwaliteitsmodi met snelheden tot 173 m2/u, afhankelijk van de toepassing.  Alaert: “De Avinci is geschikt voor uiteenlopende toepassingen op polyester, zoals spandoeken, displays voor verkooppunten, muurprints binnen, buitenreclame, displays voor handelsbeurzen en vlaggen. Bovendien gebruikt de Avinci DX3200 intelligente algoritmen voor een zeer laag inktverbruik. Ook dit is een belangrijk voordeel voor onze klanten.”

Asanti software

De Avinci DX3200 wordt geleverd met Asanti van Agfa Graphics. Deze software optimaliseert en automatiseert  alle stappen voor de voorbereiding, productie en afwerking van signage producten. De basisfunctionaliteiten zijn automatisering, kleurbeheer, preflight-functies en sjablonen. Een andere functies is bijvoorbeeld Integration with Storefront voor geautomatiseerd beheer van web-to-print-shops en webshops, het geautomatiseerd aanbrengen van ringen op spandoeken en een eenvoudig ontwerp van doekextensies (bijvoorbeeld luchtzakken) voor vlaggen.
Ook rasterverdeling is nu geïntegreerd in Asanti, zodat te grote spandoeken of reclameborden die groter zijn dan de maximale printbreedte eveneens kunnen worden geproduceerd met de Avinci DX3200.

Kalander- en oprolprocessen

Dankzij het speciaal op textiel afgestemde mediumtransportsysteem garandeert Avinci een perfect oprolproces van de bedrukte onderlaag. De Avinci DX3200 is eveneens compatibel met de meeste offline kalanderoplossingen op de markt, waarbij de kleuren diep in de structuur van de polyesterstoffen worden gefixeerd, aldus de fabrikant.

De Avinci DX3200 wordt geïntroduceerd tijdens de ISA International Sign Expo 2017 (Las Vegas, VS, 20-22 april) en wordt eveneens gedemonstreerd tijdens de Fespa 2017 in Hamburg, Duitsland (8-12 mei).

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.