Signnieuws

BubbleFree, de Hongaarse fabrikant van applicatietafels, heeft op Fespa Berlijn een nieuwe applicatietafel geïntroduceerd: de BubbleFree Pro Hot.

Deze BubbleFree Pro Hot tafel is elektrisch aangedreven met een maximale snelheid van 6 meter per minuut en wordt bediend met een voetpedaal, waarbij de wals zich verplaatst over de tafel.

Verwarmde wals

De wals is voorzien van verwarming en is instelbaar tot 60 graden Celsius. Uiteraard is de tafel ook te bedienen met deze opties uitgeschakeld, laat Robert Huisman van distributeur Rim Media weten. Deze opties zijn toepasbaar op alle 148 en 168 centimeter brede applicatietafels.

Voordelen

Huisman licht de voordelen van een verwarmde wals als volgt toe: “Bij koudlamineren van een folie zal de hechting in beginsel zo’n 30 procent zijn, na een dag of twee is deze 90 procent en daarna gaat deze nog vaster zitten. Ditzelfde is van toepassing op de transparantie. De koudvloei-eigenschappen van de lijmlaag veroorzaken dit. Bij lamineren hoor je dan dat men het over verzilvering heeft. Als je de folie verwarmt is de hechting direct 90 procent en is de transparantie veel hoger. Als je folie plakt op plaatmateriaal en deze plaat moet direct door een freestafel, is het handig dat de folie niet bij de randen loslaat. Of wat te denken van volvlak zwart lamineren? Met warmte erop zie je het verschil niet tussen gelamineerd of ongelamineerd. Als je deze koud lamineert komt het diepe zwart een beetje grijsachtig de laminator uit. Het duurt dan dus twee dagen voordat het echt mooi is en de verzilvering weg is.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.