Signnieuws

Druma Loreti maakt inderdaad een doorstart. Per 1 juli 2009 worden de activiteiten voortgezet onder de naam DDS Druma. DDS kan worden gelezen als Druma Digital Support of Druma Digital & Screen. Zeefdruk blijft dus in het pakket zitten.

DDS Druma meldt op haar website dat ze het zeefdruk- en digitaal printbedrijf weer vanuit Tilburg van dienst kan zijn. Richard Tiemstra van DDS Druma vertelt veel goede reacties te hebben gekregen.
"Toch is er iets heel vervelends gebeurd. Dinsdag 30 juni hebben wij te horen gekregen dat Sefar en Kiwo niet met de nieuwe firma meegaan. Zij gaan naar Marabu. Wij waren wel met hen in onderhandeling, maar zij zeggen zelf dat het met vertrouwen heeft te maken. Nu heb je in Duitsland de vereniging Siebdruck-partner, waarbij Sefar, Kiwo en Marabu zijn aangesloten, dus wellicht te verklaren."

Tiemstra benadrukt zo spoedig mogelijk met een alternatief te komen. "Momenteel worden we door verschillende firma's benaderd. Nu willen we niet overal ‘ja' op zeggen, dus we bekijken wat de beste optie is. Er komt weer een volledige spandienst. Dat geldt ook voor inkt en chemie; op die drie peilers zijn we immers groot geworden."

Doorstart
Op 9 juni 2009 vroeg BV Druma Loreti zelf haar faillissement aan. Het bedrijf was bijzonder hard getroffen door de financiële en economische crisis en kon niet meer aan haar verplichtingen voldoen. Er werd, samen met de curator, meteen onderzocht of een doorstart mogelijk was. "We willen onze relaties zo snel mogelijk duidelijkheid geven", aldus directeur Carlo Verbunt toen tegenover Sign+ Magazine.

Digitaal
Op 19 juni 2009 is DDS Druma BV officieel opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op digitaal gebied gaat DDS Druma verder met het voeren van het LG mediapakket. "Dit willen we nog verder uitbreiden. Ook zijn we in gesprek met twee partijen, waarvan ik de namen nog niet kan noemen, op het gebied van inkten, printers, plotters en media. Mimaki gaat niet met ons mee. Dat besluit is in Japan genomen. Het contact is altijd goed geweest, maar daar denken ze misschien: ‘U bent er niet meer, u heeft uw kans gehad'."

Personeel
Tiemstra laat weten dat afhankelijk van het digitale pakket de consequenties bekend worden voor de precieze personele invulling. Het managementteam is wel ingekrompen. "Robert-Jan de Roo (hoofd bedrijfsbureau) gaat geen deel uitmaken van het nieuwe managementteam van DDS Druma en Geert Schulte (marketingmanager) heeft elders een baan gevonden."

De faillissementszaak van Druma Loreti ligt bij de curator. Tiemstra: "De samenwerking met de curator is uitstekend. Wat daar uitkomt, daar ben ik niet bevoegd uitspraken over te doen. Ik verwijs door; ik mag niet anders en kan niet anders."

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.