Signnieuws

Maandag 26 november werd het hoofdkantoor van KPN in Rotterdam officieel geopend. Cleary en Benelux Sign Systems leverden en grote bijdrage.

Aan de voet van de Erasmusbrug heeft de markante overhellende toren op de Kop van Zuid. het hoofdkantoor van KPN een ware metamorfose ondergaan. Het meest in het oog springend is de vernieuwde gevel waar ruim 1.500 omgebouwde en nieuwe dynamische RGB pixels pronken.

Deze ‘LED wall’ is beschikbaar voor boodschappen van de gemeente Rotterdam, stadsevenementen en videokunst. De LED wall is vervaardigd door de Nuenense bedrijven Cleary en Benelux Sign Systems.

De Link

De afgelopen maanden zijn de pijlen van beide bedrijven gericht op De Link, zoals het KPN hoofdkantoor voortaan heet. De megaklus was niet niks, maar dankzij een nauwe samenwerking kon dit binnen de gestelde deadline worden afgerond, melden beide bedrijven.

De bijna 20 jaar oude, niet-dimbare statische verlichting die aan de buitenzijde van het pad tot op 100 meter hoogte hing, moest worden verwijderd. Daarna werden ruim 1.500 pixels in de Nuenense werkplaats gedemonteerd, gerecycled en voorzien van de laatste dynamische full color ledtechniek.

Lasershow

Maandag 26 november werd tijdens de officiële opening de gevel, in combinatie met een grootse lasershow, in werking gesteld. De LED wall blijft in de toekomst de blikvanger van de havenstad die een kleurenpalet over Rotterdam uitstrooit.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.