Signnieuws

Four Pees, de verdeler van software-oplossingen voor Caldera in de Benelux, meldt dat ze nu ook de gloednieuwe software PrimeCenter kunnen leveren. Deze oplossing voor prepress-automatisering is ontwikkeld in samenwerking met Zünd.

De nieuwe softwareoplossing bevindt zich vóór de RIP in het printproces en kan gemakkelijk worden geïntegreerd worden in een Print&Cut-workflow om de productie te schalen. PrimeCenter brengt niet alleen preflight, bleeding en nesting samen in één tool, maar vermindert ook het aantal manuele fouten en bespaart tijd bij de voorbereiding van de bestanden, aldus Four Pees. Dit gebeurt door verschillende soorten binnenkomende afbeeldingen van klanten – PDF, tif, jpeg en png – automatisch voor te bereiden en te optimaliseren.

‘Firewall’

De bestanden worden gepreflight, gemarkeerd en genest tot productieklare lay-outs, waardoor kostbare tijd wordt bespaard tijdens het prepress- en productieproces. PrimeCenter is geen vervanging voor de RIP: de software stuurt namelijk niet rechtstreeks printers of snijplotters aan, maar fungeert als een ‘firewall’, waardoor eerdere problemen in de productiefase voorkomen worden.

Groot en klein

Het nieuwe product is geschikt voor printbedrijven van elke grootte en is vooral bedoeld voor prepress-operatoren die de bestanden voorbereiden voor de productie.

Het PrimeCenter omvat unieke acties om de productie van roll-ups, POS, stickers, backlits, banners en veel meer te automatiseren. Voor kleine eenmanszaken betekent dit een aanzienlijke tijdsbesparing, aangezien de eigenaar-operator een speciale interface kan gebruiken die naadloos aansluit bij de RIP. In grotere printbedrijven vermindert PrimeCenter het grote aantal repetitieve taken die prepress-operatoren dagelijks uitvoeren.

Drie versies

Het nieuwe product wordt uitgebracht in drie verschillende versies:

  • Met PrimeCenter Basic dienen gebruikers manueel een combinatie van acties, zoals preflight, nesting en bleeding, in te voeren in zogenaamde ‘recepten’.
  • PrimeCenter Pro is een verbeterde versie, waarbij recepten semi-automatisch worden toegepast via de automatische import van binnenkomende bestanden. Er worden automatisch lay-outs gegenereerd, maar ze worden niet rechtstreeks geëxporteerd naar de controleur of de RIP.
  • Met PrimeCenter Max worden de lay-outs van de binnenkomende bestanden ook automatisch geëxporteerd naar de controleur of de RIP.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.