Signnieuws

De Hexis Group kondigt een investeringsplan aan voor de komende 3 jaar waarmee 17 miljoen euro is gemoeid. Dit geld is de onderneming voornemens te investeren in het kopen van grond voor uitbreidingen, de modernisatie van productie en het toevoegen van een nieuwe productielijn.

Hierdoor zal de Hexis Group beschikken over twee eigen volledig autonome productielocaties, wat cruciaal is voor de duurzaamheid van de Hexis Group na 2020.

Acquisities

De acquisitie in september 2017 van een perceel naast het hoofdkantoor in Frontignan (Frankrijk) maakt het mogelijk om de doorstroom te herdefiniëren en de zekerheid van activa en mensen te versterken. Het kopen van land betekent voor de dochterondernemingen in Spanje, West-Indië en Scandinavië dat er kan worden begonnen met de bouw van gebouwen voor de administratie, logistiek en trainingen. Deze panden versterken de onafhankelijkheid van de dochterondernemingen en zorgen voor een verbeterde klantenservice.

Productielijn

In de tweede fabriek in Frankrijk, in Hagetmau, wordt in 2018 de productiecapaciteit vergroot met een Cast-lijn voor speciale en technische productranges. De nieuwe apparatuur zorgt ervoor dat er meer productiecapaciteit vrijkomt in de fabriek in Frontignan, waardoor men daar sneller kan reageren en flexibeler is. Daarnaast wordt er nieuwe apparatuur geïnstalleerd, zoals snij- en verpakkingslijnen, waardoor Hagetmau 100 procent autonoom gaat opereren.

Milieu

Tevens geeft de Hexis Group aan dat twee extra VOC (Volatile Organic Compounds) verwerkingseenheden worden gekoppeld aan de huidige apparatuur in Hagetmau. Die gaan zorgen voor de milieubescherming van de nieuwe productiecapaciteiten, en zij zullen de productietijden veilig stellen. Deze nieuwe thermische oxidatie-apparatuur zal de ontwikkelingscapaciteit van beide productielocaties van de groep vergroten.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *