Signnieuws

Op de dag dat hij 69 jaar zou zijn geworden (30 juni), siert de Lego-versie van volkszanger André Hazes de Dam in Amsterdam. In Lego-geel zit hij op een van de betonblokken, die doen denken aan het speelgoedsteentje. Het beeld is ontworpen door kunstenaar Frankey.

Het Lego-beeld van André Hazes op De Dam.

Frankey werd door de ondernemersvereniging Dam gevraagd om een tijdelijk kunstwerk te maken ter verfraaiing van de betonblokken op de Dam die inrijden moeten beperken. De vorm van de blokken – die lijken op Lego-steentjes – inspireerde Frankey tot het weergeven van de volkszanger als Lego-poppetje. Inclusief kenmerkend zwart pak, hoed, microfoon, gouden ketting en zonnebril. Herkenbaar voor Amsterdammers en in deze speelgoedversie ook herkenbaar voor mensen van over de hele wereld.

Iconisch

Frankey: “Op de Dam is het in tijden niet zo rustig geweest als in de afgelopen maanden. Veel Amsterdammers gingen er heen om in alle stilte de Dam te aanschouwen in al haar schoonheid. Bijna leeg op een paar duiven na. Daarom leek het mij een goed moment voor een iconisch Amsterdams standbeeld. Eentje die niet vertrekt na vier uur werken, zoals de levende standbeelden die er staan, maar rustig op z’n Lego-steen blijft zitten en de stad aanschouwt… of misschien wel bezingt als je goed luistert.”

Het beeld is gemaakt door Dutch Deco Finish. Hoe lang het blijft staan, is nog niet bekend.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.