Signnieuws

Liefst tachtig procent van de Nederlandse mkb’ers slaagt er onvoldoende in om hun bedrijfsprocessen te digitaliseren, blijkt uit een onderzoek in opdracht van Ricoh.

De drie grootste drempels voor het doorvoeren van de benodigde digitalisering zijn gebrek aan tijd (42%), financiële middelen (32%) en capaciteit (30%). Daarnaast maken mkb’ers zich zorgen over de benodigde kennis, competenties van medewerkers en het ontbreken van een IT-afdeling. Mkb-ondernemingen hebben vooral behoefte aan inzicht in de kosten versus het rendement dat de digitalisering gaat opleveren (16,1%). Ook willen ze graag extra handjes bij het toepassen van digitale oplossingen (12,3%) en advies van een externe partij over de te zetten stappen (11,6%).

Belang

Hoewel mkb’ers drempels ervaren om te gaan digitaliseren, onderschrijft 82,6 procent van de ondervraagden wel het belang ervan. De voornaamste redenen om te digitaliseren zijn efficiënter werken, het verlichten van administratieve lasten en het centraliseren van informatie. Opvallend is dat ondernemers vooral investeren in het digitaliseren van administratie. Momenteel worden met name facturen (84%) en personeelsadministratie (72%) gedigitaliseerd.

Download hier het volledige onderzoeksrapport.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.