Signnieuws

Mutoh Europe laat weten dat een nieuw lid binnen de ValueJet grootformaat printerfamilie verkrijgbaar is, de VJ-1627MH.

De ValueJet 1627MH is een 1625 mm brede hybride printer, waar de prints direct droog uitkomen. De maximale printresolutie is 720×1440 dpi. De nieuwe 5-kleuren Mutoh ValueJet 1627MH is zowel bedoeld voor sign- en displayshops als voor bedrijven die op zoek zijn naar een digitale oplossing voor samples, short run productie van verpakkingprototypes of customized labels.

Mutoh MP-31 inkten

Voor deze machine zijn nieuwe CMYK + wit op hars gebaseerde inkten ontwikkeld, MP-31 genaamd. De inkt zit in een 500 ml verpakking. MP staat voor ‘Multi-Purpose’, waarmee wordt aangeduid dat de inkten extreem veelzijdig zijn.

De inkten zijn geschikt om direct te printen op witte, transparante en gekleurde stijve substraten, inclusief foamboard, karton, alupanel, acrylaat platen en harde platen voor thermovormen (PVC, PE, PP, APET, PLA). Eveneens is printen op witte, transparante, gekleurde rolsubstraten mogelijk, waaronder hittegevoelige media, krimpfolie en recyclebare non-pvc media. Mutoh geeft aan dat de MP-31 inktserie een UV-duurzaamheid heeft tot 2 jaar outdoor, zonder lamineren.

Rekbare inkt

Bovendien zijn de MP-31 inkten zo extreem rek- en krimpbaar, dat ze geschikt zijn voor applicaties waar flinke rek bij komt kijken, zoals carwrapping, thermo- en vacuümvorming.

Hybride printer

Voor stijve materialen kan de printer worden uitgerust met een printtafel. Substraten met een dikte van maximaal 16 mm en een gewicht van maximaal 15 kg kunnen worden beprint. Een optioneel uitlijnsysteem voor media kan worden gemonteerd aan de voorzijde, wat dubbelzijdig afdrukken mogelijk maakt. De 1627MH kan ook worden gebruikt met aangepaste mallen voor het printen op allerlei voorgesneden materialen. Voor rollen kan de Mutoh ValueJet 1627MH worden uitgerust met een geautomatiseerd systeem om voltooide prints op te rollen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.