Signnieuws

Displayproducent Nedco stapte in de productie van ‘Coronaschermen’ en doneerde van elk verkocht exemplaar 5 euro aan het Rode Kruis. Inmiddels is de ontwikkeling van School- en Horecaschermen in volle gang.

Nedco uit Nieuwerkerk aan den IJssel produceert diverse displayproducten, onder andere folder-, flyer- en kaarthouders. Veelal met inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Toen het coronavirus ook Nederland trof, besloot Nedco om deze productie te verminderen en de eigen productie en voorraad in te zetten om ‘Coronaschermen’ te maken.

Nedco-directeur Jan Nederlof toont een preventiescherm.

Van elk afgenomen coronascherm werd in de beginperiode 5 euro gedoneerd aan het Rode Kruis in de strijd tegen corona. De campagne bleek een succes en Nedco had zelfs even moeite om aan de grote vraag te voldoen. Daarom zijn de productiemogelijkheden uitgebreid en een nieuwe CO2-laser ingezet.

Eindbedrag

Het eindbedrag dat is opgehaald voor het Rode Kruis bedraagt € 16.000. Nedco bedankt alle klanten die deze actie hebben omarmd voor dit fantastische resultaat. Algemeen directeur Jan Nederlof: “De afgelopen periode hebben al onze medewerkers zich extra ingezet om de schermen zo snel mogelijk naar onze klanten te sturen. Onze productie heeft extra uren gemaakt en kantoormedewerkers hebben bijgesprongen in de productie. Eigenlijk heeft iedereen zijn of haar schouders er onder gezet om onze klanten zo snel mogelijk te voorzien in een extra beschermmiddel tegen besmetting. Als directie van Nedco zijn we hier zeer trots op.”

Horecaschermen

Inmiddels is Nedco bezig met de volgende ontwikkeling; een scherm voor scholen waardoor de leraren zich weer vrij door de klas kunnen bewegen. Het past op alle schoolbureaus en zorgt voor de mogelijkheid om weer persoonlijke uitleg te geven door de leraren.

Ook is Nedco druk met het leveren van diverse schermen voor de horeca. De overheid noemde deze schermen ‘kuchschermen’, waar Nedco het liever over Horecaschermen heeft. De eerste prototypes zijn inmiddels gemaakt en de verwachting is dat deze oplossing ook weer bijdraagt aan de nieuwe (tijdelijke) economie.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.