Signnieuws

Korteland uit Nieuw-Lekkerland heeft een Agfa Anapurna H1650i LED-printer aangeschaft. Deze machine is ter vervanging van de Anapurna M, die twaalf jaar trouw dienst heeft gedaan bij het signbedrijf.

Korteland was twaalf jaar geleden een van de eerste signbedrijven met een Anapurna-printer van Agfa. In twaalf jaar is er veel veranderd qua printmogelijkheden. Zo levert de nieuwe hybride machine met 63 m² per uur bijna vijf keer meer productie dan voorheen. De printer bevat bovendien twee witkoppen waarmee veel extra toepassingen mogelijk zijn. Tegenwoordig zijn de inkten flexibel; ze kunnen tot 95% uitgerekt worden. De inkten beschikken over het GreenGuard Gold-certificaat en zijn hierdoor onder meer geschikt voor prints in hotels, zorginstellingen en overheidsgebouwen.

Raamfolie

Korteland is specialist in bijzondere indoor signproducties voor o.a. kantooromgevingen. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van luxe raamfolies. Met de nieuwe Anapurna H1650i LED kan tot wel vijf lagen in een doorgang worden geprint. In de Variable Pixel Mask-modus wordt tussen twee druppels kleur een druppel wit gelegd, gebaseerd op beelddensiteit. Op transparante folie worden hiermee krachtige kleuren behaald. Met de vijflagenmodus kan zelfs een reliëf of een block-out in één doorgang geprint worden.

Groter werk

“Met de verhoogde productiviteit kunnen we nu ook het grotere werk aan. De doorloop van kleinere orders gaat nu ook veel sneller; de leddroging heeft daar een groot aandeel in. De lampen hoeven niet meer op te warmen of af te koelen. Bovendien kunnen we nu ook op warmtegevoelige materialen printen. Mooi ook is het lage inkt- en energieverbruik, een voordeel voor het bedrijf én milieu.”

Adrie Korteland, eigenaar Korteland

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.