Signnieuws

Roland DG breidt de CAMM-1-serie uit met de GR-640/540/420 professionele snijplotters. De CAMM-1 GR-serie brengt het snijden qua productiviteit, nauwkeurigheid en kracht naar een hoger niveau, aldus de Japanse fabrikant.

Goed voor een maximale snijsnelheid van 1,485 mm per seconde en zowel te gebruiken als een stand-alone snijplotter of te koppelen aan een bestaande printer. Modellen zijn verkrijgbaar in werkbreedtes van 1.651 mm, 1.397 mm en 1.075 mm

Opnieuw ontworpen

De GR-serie is volledig opnieuw ontworpen voor een optimale snijkwaliteit en productiviteit; zoals verhoogde nauwkeurigheid, snelheid, grotere media veelzijdigheid en extra state-of-the-art snijfeatures. Het nieuwe ergonomische L-vormige en geïntegreerde ontwerp van het frame en de machine zorgt voor de stabiliteit die nodig is om zelfs bij hoge snelheden te kunnen garanderen dat er met precisie wordt gesneden.

De vernieuwde snijkop, meshouder en andere fundamentele mechanismen stellen de machines in staat een maximale snijsnelheid van 1.485 mm per seconde te halen, terwijl moeilijk te snijden media in single pass te verwerken zijn met een mesdruk tot 600 gram.

Veel toepassingen

Naast het maken van snijteksten kunnen de machines worden ingezet voor het snijden van raam- en voertuiggraphics, windowtint- en beschermfolies voor auto’s, gepersonaliseerde kleding, labels en stickers, prototypes van verpakkingen, sjablonen voor verf en zandstralen en dergelijke. De vele toepassingen vereisen de mogelijkheid om uit de voeten te kunnen op verschillende materialen met variabele diktes, zoals glasfolies, reflecterende materialen, karton en heat transfer materialen waaronder flock en glitter.

Innovaties

Een groot aantal innovaties maakt de GR-serie zeer eenvoudig te gebruiken. De snijplotters kunnen markers lezen voor het nauwkeurig contoursnijden van graphics. De gebundelde Roland CutStudio beschikt over een perforerende snijfunctie die handig is voor het maken van die-cut effect stickers en decals, en een cut-by-colour functie die nuttig is bij het uitvoeren van ontwerpen met meerdere gekleurde vellen. Een nieuwe functie maakt automatisch pellijnen aan voor het efficiënter pellen nadat ontwerpen zijn gesneden. Roland CutStudio omvat plug-in software die het mogelijk maakt direct vanuit Adobe Illustrator en CorelDraw te werken. Een opvangmand voor media kan de losse vellen verzamelen.

Vakbeurs Sign

De nieuwe GR-serie is te zien op de Vakbeurs Sign en wordt in Nederland geleverd door Roland-dealers als Man Print & Sign (stand A. 109), Screen Products Benelux (stand J. 123) en Sign Top (stand J. 118).

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.