Signnieuws

Probo heeft een vernieuwde website gelanceerd. Daarnaast heeft het printbedrijf voor resellers een doosje samengesteld met bijzonder papier uit de Print Responsibly lijn. Alles gemaakt van gerecyclede materialen die volledig composteerbaar zijn, zoals restvezels uit de bierindustrie, katoen en hennep.

Paperwise, geschikt voor bedrukking op de HP Indigo, is een van de vijf papiersoorten van gerecyclede materialen bij Probo.

Anderhalf jaar terug is Probo ook in het printen en drukken van papier gestapt, als extra service voor wederverkopers die grootformaat producten afnemen. Eerst alleen met een standaard aanbod. “Maar onze resellers zoeken een verhaal om onderscheidend te zijn bij klanten”, aldus Jordy de Jong van Probo. “Daarom willen wij een duurzaam alternatief bieden. Dat is de Print Responsibly lijn geworden, geschikt voor verwerking op de HP Indigo 12000, die samen met Gmund is samengesteld.”

Bierindustrie

Daarmee laat het bedrijf aan klanten zien dat papier ook innovatief en duurzaam kan zijn. Elk item heeft een unieke papierkleur door de natuurlijke samenstelling van gerecyclede materialen. Het gaat om vijf verschillende soorten papier: Kraft (kartonkwaliteit), Hennep (hennepvezels), Bier (restvezels uit de bierindustrie: hop, mout en houtvezels), Vergé (houtvrij en 10 procent extra katoen) en Paperwise (gemaakt van landbouwafval, zoals bladeren en stengels van gewassen). Met de nieuwe papiersoorten hebben Probo-klanten een verrassend en onderscheidend verhaal in handen, is het idee.

Monsters uit de samplebox.

Samplebox

Wie de duurzame papiersoorten wil ontdekken, kan bij Probo een gratis samplebox aanvragen (voorraad is beperkt).
https://ontdek.probo.nl/duurzaampapier/

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.