Signnieuws

Roland DG presenteert op Fespa in Berlijn de nieuwe VersaUV S-serie vlakbed- en belt UV-LED-printers. De S-serie omvat zeven modellen en beschikt over veel verschillende configuraties en formaten voor elke productieomgeving en elke vereiste.

Deze veelzijdige reeks vlakbed- en beltprinters is volgens de fabrikant in staat tot het produceren van kwaliteitsvolle prints, fotografische afbeeldingen, textuur- en glanseffecten op vrijwel elk voorwerp of substraat, stijf of flexibel, tot 200 mm dik. “Het scala aan spannende toepassingen wordt eigenlijk alleen beperkt door de verbeeldingskracht van de gebruiker.”

Diverse substraten

De VersaUV S-Serie kan printen op substraten en objecten met een gewicht tot 100 kg per m². De printer werkt met Roland Eco-UV-inkt die direct wordt uitgehard met UV-lampen met een lage temperatuur zodat direct kan worden geprint op vrijwel elk substraat of object, stijf of flexibel, van leer tot canvas, hout, plastic, glas, metalen, acryl, banner, vinyl, papier en meer.

Inkten

Witte inkt voegt accenten toe of creëert een basislaag voor donkere kleuren. Glanzende inkt zorgt voor een glanzende of matte afwerking. Glanslagen kunnen ook textuureffecten, braille- of speciale markeringen voor industriële toepassingen produceren – de waarde wordt nog verder verhoogd dankzij unieke en tactiele afwerkingen.

Op Fespa zullen demonstraties worden gegeven met de vlakbed- en beltmodellen om alle mogelijkheden te tonen en de nieuwe Object Profiling Functionality (OPF) te demonstreren.

VersaUV

Voor FESPA-bezoekers met meer bescheiden productie-eisen, zullen ook de VersaUV LEF-300 en LEF-200 UV-LED vlakbedprinters op de stand te zien zijn, naast de TrueVIS eco-solvent grootformaat printer/snijplotter, sublimatie-printtechnologie en een reeks kleine print-, snij- en personaliseringstoestellen.

Roland DG – Hal 2.2, stand B20

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.