Signnieuws

Roland DG Corporation lanceert de nieuwste generatie print- en snijoplossing: de TrueVIS VG2-serie. Voorzien van nieuwe inkten, acht kleurkanalen en optioneel wit of oranje inkt. Te zien op Fespa München en Sign & Print Expo.  

De Roland TrueVIS VG2 is een productieprinter voor het middensegment beschikbaar in 54” en 64” configuraties met keuze uit 4 tot 8 kleuren.

Karel Sannen, Marketing Manager bij Roland DG: “Onze doelstelling voor het bouwen van de VG2-serie was om de lat nog hoger te leggen dan de sowieso al ongelooflijk hoge standaarden die de vorige, bekroonde VG-serie heeft gezet. Om printers/snijplotters met de hoogste outputkwaliteit in de geschiedenis van Roland DG te creëren, zijn we niet gebleven bij bestaande concepten, maar hebben we de productontwikkeling geherdefinieerd door te focussen op tientallen kleine details. Het resultaat is dat de nieuwe TrueVIS VG2-serie klanten een echt concurrentievoordeel biedt.”

Middensegment

Deze printer- en snijplottercombinatie biedt productiviteitsvoordelen op één en dezelfde vloeroppervlakte en levert tegelijkertijd een uitstekende kwaliteit als oplossing met een uitzonderlijke return-on-investment, stelt Sanen. De nieuwe Roland TrueVIS VG2 is een productieprinter voor het middensegment die beschikbaar is in 54” en 64” configuraties met keuze uit 4 tot 8 kleuren. “Deze printer/snijplotter biedt talrijke kleine verbeteringen ten opzichte van de vorige generatie, die de reputatie geniet een benchmark te zijn in de wereld van printen en snijden”, aldus Sanen.

We zijn vooral fan van de oranje inkt”, zegt Chris Gielen van Gielen Reclame uit Valkenswaard.

Gielen Reclame

Gielen Reclame, een signbedrijf gevestigd in Valkenswaard, heeft de VG2 als bètasite zeven weken lang getest, waarbij  meer dan 800 meter verkoopbare media werd geprint. “We zijn vooral fan van de oranje inkt”, zegt Chris Gielen, eigenaar van het bedrijf. “We waren al een gebruiker van witte inkt op onze Roland Soljet Pro XR-640 voor tal van mooie effecten met folie. Dankzij de oranje inkt kunnen we bedrijfskleuren nu veel nauwkeuriger printen. Bij vierkleuren offsetdrukken zagen oranje kleuren er vaak bruinachtig uit of moest een PMS-kleurinkt worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor vierkleuren inkjetprinten. Maar dat is niet zo met de Roland TR2-OR oranje inkt: nu krijgen we uitstekende resultaten te zien.”

Chris Gielen in de printhal van zijn bedrijf waar op de achtergrond meerdere Roland-machines, zoals de Soljet EJ-640, XR-640, XF-640 en de nieuwe VG2-640, staan te printen. Hij beschikt ook nog over twee Linx 3,20 meter brede printers en een Signracer vlakbedprinter.

Nauwkeurige snijplotter

Gielen is ook enthousiast over de nauwkeurigheid van de snijplotter op de TrueVIS VG2. Hij meldt dat het toepassen van overlap voor het snijden van logo’s ter compensatie van onnauwkeurigheden die witte randen veroorzaken, nu overbodig is. “Dat is niet langer noodzakelijk met deze printer”, zegt hij. “De machine is zodanig precies dat we zonder overlap kunnen snijden.” Ook handig is het feit dat de nieuwe TrueVIS TR2-inkten al afwerkklaar zijn na een uitgasperiode van slechts 4 tot 6 uur.

Op Sign & Print Expo in Gorinchem is een TrueVIS VG2-640 te bewonderen op de stand van Man Print & Sign (stand E130).

In Sign+ Magazine nummer 2-2019, die half maart uitkomt, een uitgebreid interview met Gielen over zijn ervaringen met de Roland TrueVIS VG2-640.

ENKELE KENMERKEN VAN DE NIEUWE TrueVIS VG2 ZIJN:

*Nieuwe TR2-inkten met verbeterde rekbaarheid, wasbaarheid voor kledingdecoratie, prestaties en gedrag die uitstekend zijn voor buitentoepassingen, en een gloednieuwe oranje inkt voor een uitgebreid kleurbereik met ondersteuning voor de Roland Orange Library en de Pantone-kleurenbibliotheek.

* TR2-inkten die gecertificeerd zijn om te voldoen aan de vereisten voor de MCS-garantie van 3M en de ICS-garantie van Avery Dennison. De dekking onder de 3M MCS- en Avery Dennison ICS-garantie geldt momenteel voor CMYKLkLcLm (cyaan, magenta, geel, zwart, lichtcyaan en lichtmagenta). Wit en oranje volgen nog. Gebruikers van de 8-kleuren configuratie kunnen 7 kleuren selecteren voor volledige conformiteit.

* De inkten zijn ook Greenguard Gold-gecertificeerd voor lage chemische emissies. Bovendien bieden ze uitzonderlijk lage inktverbruikskosten, inclusief beperkt inktverbruik tijdens onderhoud. Het gebruik van materiaalspecifieke profielen zorgt voor een verdere beperking van het inktverbruik.

* De oplossing is inclusief VersaWorks 6 RIP-software ter ondersteuning van de nieuwste Harlequin RIP dual-core engine met PDF 2.0 en native 64-bits verwerking.

* Mogelijkheid om tijdens het rippen te selecteren welke spuitmondjes moeten worden gebruikt in geval van problemen die te maken hebben met printkoppen. Zo hoeft de productie niet te worden stilgelegd tot het verhelpen van problemen met spuitmondjes, wat downtime minimaliseert.

* Een nieuw design voor de aandrukwielen, dat de print- en snijnauwkeurigheid verbetert. Automatische optilfunctionaliteit voor de aandrukwielen in het midden voorkomt beschadiging van geprinte graphics.

* Een nieuwe Overcut-functie, een functie voor intuïtief overlappend snijden, die de resultaten van tangentieel snijden nabootst voor scherpe, schone hoeken bij moeilijk materiaal, afval minimaliseert en de tijd voor het lospellen verkort.

* Een functie voor meerdere snijtekens, die gebruikers meer keuzevrijheid biedt qua lay-outs voor verbeterde nauwkeurigheid of langdurige productie zonder toezicht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tekens rond het paginaformaat, tekens rond horizontale groepen en tekens rond elk object.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.