Signnieuws

In december vond weer de jaarlijkse verkiezing voor ‘slechtste reclame- of bedrijfsslogan 2018’ plaats. De twijfelachtige eer van ‘slechtste slogan’ ging naar ‘We doen wel vrouwen maar knippen ze niet’ van een barbier uit Laren.

Foto/filmstill: LinkedIn, Barbier Rogier 

Met 3.617 stemmen versloeg deze leus van Barbier Rogier ruimschoots het Dordtse schilders- en stukadoorsbedrijf Schutte, dat op de tweede plaats eindigde met de slogan ‘Ga niet zelf kutte, Bel Ronald Schutte!’ De derde plaats ging naar het Eindhovense bedrijf Aarts Sanitair Service. Zij maken reclame met de slogan ‘Voor ieder reetje een Aarts WC’tje’.

Zevende editie

Het was voor de zevende keer dat het platform Slechte Slogans de Verkiezing van de slechtste slogan organiseerde. Initiatiefnemers van de wedstrijd zijn Christine Liebrecht en Tefke van Dijk, allebei werkzaam in het ‘taalvak’. In december konden mensen online hun stem uitbrengen op tien door een vakjury genomineerde slogans. In totaal werden ruim 14.000 stemmen uitgebracht.

Goed en fout

“Regelmatig laten mensen weten de ingezonden slogans helemaal niet zo slecht te vinden”, zegt Van Dijk. “Ons initiatief is ook niet als opgeheven vingertje bedoeld wat goed of fout is. We willen mensen laten inzien hoe gevarieerd je met taal kunt omgaan en hoe dicht een goede en een foute leus bij elkaar liggen.”

Tegeltje

Bij Barbier Rogier eindigt de slogan op een tegeltje aan de muur, dat is namelijk de prijs voor de winnaar. In een filmpje op LinkedIn legde hij het ontstaan van de slogan uit: Vrouwen lopen geregeld de zaak binnen met de vraag of ze ook vrouwen doen (knippen), waarop bij wijze van grap het antwoord ‘we doen wel vrouwen, maar knippen ze niet’ is ontstaan.

Top tien slechtste slogans 2018:

Top tien
1 We doen wel vrouwen maar knippen ze niet (Barbier Rogier)
2 Ga niet zelf kutte, Bel Ronald Schutte! (Stukadoors/schildersbedrijf Schutte)
3 Voor ieder reetje een Aarts W.C’tje (Aarts Sanitair Service)
4 met je fiets in de penarie? bel dan even met Harie… (Fietsenmaker Harrie)
5 Theo en Peet, voor al u electriciteet (PC van der Peet)
6 Het Solmar je vakantie zijn (Solmar Tours)
7 Wespen horren buiten (Unilux horren)
8 Let us oystertain you! (Oestercompagnie)
9 ‘t is VERS(C)HOOR (Verschoor groente- en fruithandel)
10 Zonder ons gene plons (Ruimdienst Lazeroms)

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.