Signnieuws

Texo Trade Services (TTS) zal op Fespa een breed assortiment transfer printmedia en bedrukbaar textiel demonstreren. Het bedrijf legt de nadruk op haar sublimatietransferpapier.

TTS presenteert bedrukbare textielen, folies voor zeefdruk, sublimatie- en beschermpapier, maar legt vooral de nadruk op haar sublimatietransferpapier. Volgens TTS keert de markt voor het printen van textiel terug van direct printen naar transferprint, o.a. doordat de prijzen dalen en de ervaring toeneemt. Bovendien zijn nu ook machines op 320 centimeter breed voor transferpapier op de markt.

Transferprinten vs Direct printen

Bij transferdruk hoeft textiel niet te worden voorbehandeld, waardoor het minder kreukgevoelig is en goed is op te spannen. De kleuren zijn krachtig en scherp en er is geen risico op afwrijving van de inkt, wat vooral belangrijk is bij meubelstoffen. Bij buitengebruik loopt de inkt niet uit; iets dat volgens TTS bij direct printen wel kan gebeuren, doordat inktresiduen na fixatie in het textiel achterblijven.

Sneldrogend transferpapier

Op Fespa toont TTS onder andere het transferpapier SX20HS-EC, getest op de nieuwe generatie productieprinters zoals de Durst Rhotex 325, EFI Reggiani Fabrivu en Mimaki TS500P-320. Het is een stabiel en sneldrogend papier voor een volgens TTS competitieve prijs.

Evolution

Naast het transferpapier zet TTS een nieuw textiel genaamd Evolution in de spotlights. Evolution is een non-woven van 140g/m2 met (witte) coating en beprintbaar met UV, Eco-Solvent en latex. Evolution kan direct met klittenband worden bevestigd, omdat de achterkant fungeert als de zachte kant van klittenband.

DPR-folie

Ook kunnen bezoekers kennismaken met HCS100/2-DPR transferfolie, dat bestemd is voor het maken van digitale transfers waarbij de kleuren met laser worden aangebracht. De transfer wordt afgemaakt door een witte backing en lijm te drukken met zeefdruk. De 100 micron transferfolie is dubbelzijdig mat en antistatisch.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.