Signnieuws

De Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign in Gorinchem heeft in drie dagen tijd 13.731 mensen weten te trekken. Ruim tien procent minder dan twee jaar geleden (ruim 15.000 bezoekers), maar beursorganisator Alieke Ingerman kijkt tevreden terug.

02 Boven aanzicht (Medium)De driedaagse vakbeurs, die op dinsdag rustig op gang kwam met 4.011 bezoekers, kende op woensdag haar piek met 5.379 bezoekers en trok op de donderdag nog eens 4.341 personen naar Gorinchem. “Gezien de marktomstandigheden en het verhogen van de kwaliteit van de bezoekers zijn wij trots op dit resultaat”, aldus Ingerman. “Ik kijk met een heel goed gevoel terug op de beurs. We hebben zoveel positieve reacties gekregen, zowel van bezoekers als exposanten.”

Krimp

Dames_beurs (Medium)De terugloop in bezoekersaantallen is mogelijk deels te verklaren uit het feit dat de grafische markt toch een krimpende markt is. Bovendien werden deze editie bussen met leerlingen niet meer op de beursvloer toegelaten en gold een strenger toelatingsbeleid dan voorheen.

Beleving

Gedurende de drie beursdagen was van alles te zien op de beursvloer, waar 223 standhouders acte de présence gaven. Vooral in het signgedeelte was veel aandacht besteed aan de stands, die creatief waren vormgegeven en waar van alles viel te beleven.

De algehele stemming was positief; niet overal konden direct machines worden geschreven, maar het gros van de standhouders was beslist tevreden over het aantal leads. “Een mooie geanimeerde beurs, met veel goede contacten”, was een veelgehoorde kwalificatie.

14 Mimaki (Medium) 18 Probo (Medium)  24 Efka (Medium)

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.