Signnieuws

Het platform www.middenindemaak.nl is een nieuwe, virtuele beurs, waar de Nederlandse maakindustrie bij elkaar komt en zich kan presenteren. De onlinebeurs is van 15 september tot en met 9 oktober.

De verwachting is dat ruim honderd maakbedrijven hun activiteiten en diensten gaan tonen. Initiatiefnemer uitgeverij MYbusinessmedia mikt op een slordige honderdduizend bezoekers. “Met deze virtuele beurs willen we de Nederlandse maakindustrie bij elkaar brengen, verbindingen realiseren en bedrijven/bezoekers de gelegenheid bieden om innovaties te tonen en te ontdekken. Denk aan machineleveranciers die nieuwe ontwikkelingen willen laten zien of bedrijven die met de presentatie van het bedrijf laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Het unieke virtuele platform is de ontmoetingsplaats voor de maakindustrie”, aldus CEO Joachim Driessen.

Aanvulling

Manager Online Tom Visser ziet de virtuele beurs als een aanvulling op de fysieke beurzen. “Je ziet deze ontwikkeling ook in Amerika en in Azië waar de afstanden natuurlijk veel groter zijn dan in Nederland. Ook kunnen bezoekers aan fysieke beurzen een aantal dagen voorafgaand al de virtuele beurs bezoeken om zo te bepalen welke bedrijven ze willen gaan zien en spreken. De fysieke beurzen zijn nu even niet aan de orde, dus geeft deze beurs kansen voor de maakindustrie.”

3D

Deelnemende bedrijven kunnen hun stand inrichten met 3D-machines, producten, demo’s en 3D-video’s. “Er kan direct contact worden gemaakt tussen de bezoekers en standhouders door de chatmogelijkheid. Ook kunnen flyers en foldermateriaal worden aangeboden. Het geeft talloze mogelijkheden.” Voor de bezoekers geldt dat ze door de beurshal lopen en elke stand van de deelnemende bedrijven binnen kunnen gaan. Virtueel, 360 graden, vergelijkbaar met Google Street View. Verder biedt de beurs de gelegenheid om webinars te organiseren.

September

De eerste beursdag is op dinsdag 15 september. Dan wordt de virtuele beurs ‘Midden in de Maak’ officieel geopend door (onder voorbehoud) Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Fried Kaanen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie en Rolf Elling, hoofdredacteur Vraag&Aanbod.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.