Signnieuws

Haar volledige productportfolio zal Mimaki tonen op Fespa Global Print Expo in Berlijn, inclusief oplossingen voor de markten voor signs en graphics, industriële toepassingen, textiel en 3D-markten.

Tevens speelt Mimaki een hoofdrol in meerdere speciale showcases van Fespa, zoals de World Wrap Masters wedstrijd, Printeriors en de nieuwe textielomgeving Print Make Wear.

Signs en graphics

Mimaki’s rol-naar-rol vlaggenschipmachines met solvent- en UV-led inkten zullen te zien zijn. Maar het is de UCJV300 serie die in de spotlights staat. De UCJV300-160 is een printer/snijplotter met direct droge inkt waarmee op allerlei materialen kan worden geprint. In navolging van het succes van het product heeft Mimaki drie nieuwe kleinere modellen aangekondigd: de UCJV300-75, de UCJV300-107 en de UCJV300-130 met printbreedten tot respectievelijk 80 cm, 109 cm en 136 cm.

Mimaki UCJV300-130

Alle drie de extra modellen zullen Greenguard Gold gecertificeerde LUS-170 inkten bieden, een nieuwe ID Cut functie voor probleemloos automatisch snijden van opeenvolgende jobs dankzij het gebruik van een barcode en een unieke mogelijkheid tot 4-laags dag-/nachtprinten, die ontwerpers gelaagde, transformerende graphics laat creëren voor backlittoepassingen.

Industriële producten

Van de bekroonde A3- en A2-formaat machines tot de grootformaat JFX200-2531 met een printoppervlak van 2,5 x 3,1 m: voor industriële markten toont Mimaki haar volledige portfolio UV-led vlakbedprinters tonen. Verschillende mogelijkheden worden gedemonstreerd, waaronder direct printen op 360° oppervlakken en een print-and-cut workflow in combinatie met snijmachines. Hiervoor brengt Mimaki haar nieuwste vlakbed snijmachine, de CF22-1225, mee en zal het een lasersnijmachine tonen in samenwerking met Trotec.

Textiel en kleding

Bezoekers aan de Mimaki stand kunnen er zowel printen via sublimatietransfer als direct op textiel printen bekijken. Tegelijkertijd kunnen ze zich laten inspireren door een rijke collectie aan textielsamples. Een van de highlights is de textielprinter Tiger-1800B.

Mimaki Tiger 1800B

In de nieuwe Print Make Wear omgeving van Fespa, waar een complete workflow voor digitale textielproductie getoond wordt, demonstreert Mimaki met de Tx300P-1800.

3D

De 3D-printer 3DUJ-553 is eveneens in actie te zien. De machine staat bekend als ’s werelds eerste 3D-printer die meer dan 10 miljoen kleuren kan produceren, aldus de fabrikant. De machine spuit opeenvolgende fijne lagen vloeibaar fotopolymeer die het direct uithardt via UV om zo één of meerdere modellen of werkstukken te creëren. Om overhangende delen of complexe vormen aan te kunnen, biedt het systeem in water oplosbaar ondersteuningsmateriaal.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.