Signnieuws

Uit maar liefst 330 inzendingen zijn zeven finalisten geselecteerd voor de grafische ontwerpwedstrijd ‘Bright Young Things Take Hackney’, georganiseerd door Mactac Europa in samenwerking met Arts Thread.

De genomineerde finalisten reizen nu naar Londen voor de volgende fase van de competitie, die zal uitmonden in de expositie van het winnende werk in een tentoonstelling op Hackney Walk, een luxe winkelbestemming in Oost-Londen.

Finalisten

De wedstrijd was gericht op studerende en pas afgestudeerde ontwerpers, die werden gevraagd om een grote display te ontwerpen voor de buitengevel van een winkel. De finalisten zijn Karen Sung (Royal College of Art), Ana Carolina (Central Saint Martins ual), Melanie Edwards (University of Leeds), Linea Matei (Konstfack University College of Arts Crafts and Design), Or Eidelman (Shenkar College), Eva Davidova (Central Saint Martins ual), Ester Alonso (Leeds Arts University).

Fases

In de eerste fase van de wedstrijd werden deelnemers gevraagd om 2D-illustraties te uploaden die aandacht zouden trekken op een muur op een topwinkellocatie, met de nadruk op kleur als opvallend en onderscheidend element. De zeven finalisten reizen nu naar Londen om te werken met teams van Mactac en Hackney Walk en ontvangen daar de ontwerpopdracht voor de volgende fase van de competitie. De finalisten kunnen daar samenwerken met een ontwerp- en grootformaat printbedrijf en een montagespecialist ter plaatse, waarbij ze inzichten krijgen in de praktische aspecten van grafisch design.

Fespa

Het winnende werk wordt in mei bepaald door de juryleden en prominent weergegeven op Hackney Walk. Het werk van alle zeven finalisten zullen bovendien te zien zijn op de stand van Avery Dennison en Mactac tijdens Fespa 2018 in Berlijn.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.