De Zeepkist

Vlak voor de kerstvakantie kreeg ik van de redactie van Sign+ Magazine het verzoek of ik nog even voor het nieuwe jaar mijn column wilde inleveren. Natuurlijk, geen probleem!

De eindejaarsstress was ook binnen ons bedrijf weer heerlijk aanwezig, maar gelukkig hadden we een korte vakantie in het verschiet. Dus ik zou het wel even tussen de kerstbroden, vuurpijlen en oliebollen door oppakken. Helaas, ik heb het toch maar over de feestdagen heen getild.

Jonge ondernemers

Voor de kerst hadden we weer het jaarlijkse kerstdiner van het clubje jonge ondernemers van Si’bon. Dat begint ondertussen al een heel leuke traditie te worden. Dit clubje komt een paar keer per jaar bij elkaar om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te netwerken, lol te maken, maar vooral om van elkaar te leren. Dit wordt aan het eind van het jaar altijd afgesloten met een kerstdiner ergens in het land.

Het leuke van de bijeenkomsten van de club van jonge ondernemers is dat we bij elkaar in de keuken kijken. In het verleden ben ik door mijn werk bij Color Concepts en 3M heel vaak bij signbedrijven over de vloer geweest, en het blijft altijd heel interessant.

Specialismen

Wat mij dan vaak opvalt, is dat elk bedrijf wel een of meer specialismen heeft waar men dan zijn signactiviteiten mee combineert of aan ophangt. Of het nu om bouwborden gaat, een inpandig reclamebureau of specialismen in interieur of bewegwijzering, elk bedrijf heeft te maken met dezelfde issues. En dan is het nuttig om daar met elkaar over te sparren en van elkaar te leren. Ik zou het mooi vinden als we op deze manier elkaar op een hoger niveau kunnen krijgen en daarmee de markt verder kunnen professionaliseren. Dus als jij ook een jonge ondernemer bent, sluit je aan bij Si’bon en join de jonge ondernemersclub!

Dan rest mij alleen nog om iedereen een mooi, succesvol, maar vooral een gezond en gelukkig 2019 te wensen!

Ronald Steenkist van MakeCover

Sign+ Magazine heeft een ‘klankbordgroep’ waarin mensen uit diverse geledingen van de sign- en zeefdrukbranche zijn vertegenwoordigd. Hen is gevraagd bij toerbeurt een column te schrijven.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.