Partnernieuws

In lijn met wat men binnen andere branches ziet, kiezen ook drukwerkbedrijven steeds vaker voor de toepassing van de cloud. De keuze voor de cloud levert organisaties verschillende voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan een optimalisatie van kosten; middels de cloud wordt het makkelijker om snel op- en af te schalen, afhankelijk van de vraag vanuit de markt. Het gebruik van fysieke servers in een eigen serverpark maakt dit veel lastiger.

Overstappen naar het werken vanuit de cloud is niet eenvoudig. Er komt veel meer kijken, dan bedrijven op voorhand vaak verwachten. Hulp bij kosten optimalisatie van Crayon of een vergelijkbare partij, kan hierbij wenselijk zijn. Schakel zo’n partij niet alleen in voor het optimaliseren van het cost management in de cloud; laat hen ook de architectuur van je bestaande inrichting eens doornemen. In dit artikel lees je meer over toepassingen van de cloud binnen drukwerkbedrijven.


Toepassing van de cloud voor drukwerkbedrijven

Drukwerkbedrijven zetten de cloud onder meer in voor het opslaan van digitale bestanden, voornamelijk ontwerpen van klanten. De keuze voor de cloud biedt hier onder meer het voordeel, dat eenvoudiger kan worden samengewerkt tussen partijen. Bestanden zijn in de basis vanaf iedere locatie toegankelijk. Een koppeling tussen een online bestelomgeving en de cloud voor opslag van grote ontwerpbestanden, maakt het mogelijk bestanden direct op de juiste plek op te slaan.

Niet alleen voor het opslaan van grote bestanden wordt de cloud ingezet. Denk ook aan het gebruik van een online omgeving voor de verwerking van bestellingen, het bijhouden van voorraden, enzovoorts. Of denk aan het boekhoudpakket wat online gebruikt wordt om facturen en offertes naar opdrachtgevers te kunnen sturen. Het zijn voorbeelden van toepassingen van de cloud.


Eenvoudig opschalen in drukke periodes

Zoals eerder in dit artikel genoemd werd, maakt de cloud het mogelijk om snel en eenvoudig op te schalen op momenten dat de organisatie dit vraagt. Andersom is het mogelijk om de beschikbare ruimte in de cloud-omgeving in te perken in rustige periodes. Neem de zomermaanden: kort voor de zomervakantie zal het aantal aanvragen vanuit de markt relatief groot zijn. Schaal de cloud-omgeving op, zodat je voldoende ruimte hebt om de ontwerpen van consumenten op te slaan. In de zomerperiode neemt het aantal aanvragen juist sterk af; reduceer de beschikbare ruimte om de kosten te drukken. Vraag eens om wat meer informatie over cloud spend en een optimalisatie daarvan, aan een externe partij. Vaak valt hier veel te winnen voor organisaties. 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.