Signnieuws

Brancheorganisatie SI’BON wijst aangesloten bedrijven op het feit dat het minimumloon met sprongen omhoog gaat. Per 1 juli 2023 was dit het geval en in 1 januari 2024 staat de volgende verhoging voor de deur.

Vanaf 1 juli 2023 is het bruto wettelijk minimumloon verhoogd met 3,13 procent. Werknemers vanaf 21 jaar hebben dan recht op 1.995 euro per maand. De volgende verhoging is begin volgend jaar. Vanaf 1 januari 2024 wordt het minimumuurloon ingevoerd, gebaseerd op een 36-urige werkweek.

Minimumuurloon

Dit minimumuurloon heeft tot gevolg dat er een verhoging is als er meer wordt gewerkt dan 36 uur per week. Het bestaande minimummaandloon van 1.995 euro per maand wordt namelijk omgerekend naar een uurloon van 12,80 euro op basis van 36 uur per week. Worden er meer uren gewerkt, dan stijgt het minimumloon op basis van het uurloon. Bij een 40-urige werkweek is hierdoor sprake van een stijging van 11,1 procent.

Rekening mee houden

Al met al stijgen de wettelijke minimumlonen aanzienlijk, stelt SI’BON. Zeker als wordt bedacht dat het wettelijk minimumloon per 1 januari 2023 al met 10,15 procent was verhoogd. Volgens de brancheorganisatie is het is zaak om hiermee rekening te houden. Ten eerste omdat de ondernemer verrast kan worden doordat het loon van de werknemer wordt ingehaald door het wettelijk minimumloon. Ten tweede omdat het te factureren uurtarief dient te worden bijgesteld door stijging van de kosten.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.