Partnernieuws

Bedrijven moeten tegenwoordig met veel meer aspecten rekening houden in de bedrijfsvoering dan vroeger. We leven in het tijdperk van de bewuste consument en de globale klimaatcrisis. Duurzaamheid is de nieuwe cruciale overweging geworden.

Verlichte signage is voor een bedrijf één van de primaire manieren om een merk te communiceren met de consument. Traditioneel dienen grootformaat outdoor signs op te vallen tegen de drukke skyline. Gemiddeld moeten deze zeker zo’n vijf jaar betrouwbaar werken.

24V-verlichtingssystemen bieden voordelen ten opzichte van 12V, vanuit financieel en milieuperspectief.

Het is essentieel dat het onderhoud van verlichte signs minimaal is. Bij het plannen van nieuwe lichtreclame, moeten merken naast de ontwerp- en installatiekosten ook rekening houden met de totale kosten van het eigendom (energieverbruik, onderhoud, verwijdering) en de bijdrage aan de duurzaamheidsdoelen van de organisatie. Partners in verlichting, zoals GE Current – a Daintree Company – kunnen helpen bij het afwegen van deze variabelen.

Overschakelen op duurzamere verlichting

Jarenlang greep de industrie naar 12-volt (V) lichtmodules voor profielletterverlichting. Zodoende werd dit de feitelijke standaard. In 2017 bracht Current de eerste Tetra® 24V LED-modules voor profielletters uit, na jarenlang productonderzoek en testen op het populaire profielletterformaat. Sindsdien heeft Current de mogelijkheden die het 24V-systeem biedt volledig omarmd en is een ongeëvenaard en veelomvattend portfolio voor profielletters opgezet. “Na gesprekken met de eindgebruikers en lichtreclamepartners concluderen we dat de voorkeur voor 24V ten opzichte van 12V groeit,” zegt David Williamson, General Sales Manager EMEA – LED Specialty bij Current. “Zelfs in franchisebedrijven, waar het hoofdkantoor niet verantwoordelijk is voor de lichtreclames op locaties, gelden specificaties en duurzaamheidsdoelen van de onderneming op het gebied van lichtreclame. Tegelijkertijd moet worden voldaan aan de kwaliteitseisen die worden gesteld aan het merk.” Zo vereisen internationale merken zoals JD Sports en de hotelketens Hilton en Marriott dat al hun vertegenwoordigers een consistente merkervaring bieden.

Internationale merken en winkelketens vragen om een consistente merkervaring op verschillende locaties.

Voordelen met 24V

De 24V-verlichtingssystemen bieden voordelen ten opzichte van 12V, zowel vanuit financieel als vanuit milieuperspectief:

  • Minder stroomvoorzieningen nodig

12V LED-modules zijn verbonden met 60-watt stroomvoorzieningen, terwijl de 24V-modules worden verbonden aan 100-watt stroomvoorzieningen. De extra 40W capaciteit maakt meer LED-modules per stroomvoorziening mogelijk, zodat minder stroombronnen nodig zijn. Dit zorgt voor snellere installatie en minder materiaalkosten mee gemoeid. Stroomvoorziening is één van de meest kwetsbare onderdelen van verlichte letters en reclameborden. Hoe minder componenten, des te kleiner de kans op defecten.

Door de beste kwaliteit onderdelen te gebruiken, kunnen signmakers ervoor zorgen dat er minder defecten en onderhoud nodig is, waardoor de klanttevredenheid toeneemt. Het gebruik van 24V-systemen kan de omvang van het benodigd materiaal per lichtreclame-installatie met ongeveer 50 procent verminderen. Hierdoor ontstaat minder afval aan het eind van de levenscyclus, zonder concessies te doen aan de kwaliteitsstandaarden of de merkbeleving.

  • Energie en lichtefficiëntie

LED-verlichtingstechnologie zorgt voor een belangrijke energiekostenreductie in vergelijking met traditionele methodes zoals neon. Current heeft de technologie en het ontwerp van de 24V Tetra-modules verbeterd om nog meer energiebesparing te bereiken.

De LED-modules geven meer lichtoutput per watt elektriciteit (tot 161 lumen per watt vergeleken met 100 tot 120 lumen per watt bij vergelijkbare producten). Dit betekent dat hetzelfde niveau van verlichting van een sign bereikt kan worden met minder energie. Ook is het mogelijk een grotere sign effectief te belichten met dezelfde hoeveelheid energie. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om met gelijke energiehoeveelheden hun merk beter te laten uitkomen dan de lichtletters van de concurrentie.

De sterkte van de verlichting is niet de enige kritische factor. Signmakers en lichtontwerpers werken nauw samen om te waarborgen dat de LED-modules op de meest efficiënte manier het front van de profielletters egaal belichten. Plekken met intense belichting of schaduwen devalueren het merkbeeld. Daardoor kan de eerste impressie van een consument het merk ondermijnen. De LED-modules van Current bereiken egalere, heldere resultaten door toepassing van de OptiLens X-technologie van het bedrijf, die in het volledige 24V Tetra-portfolio is toegepast. Elke LED wordt bedekt door een lens die bescherming biedt tegen weersomstandigheden. De stralingshoek van elke LED verbetert, waardoor licht evenwichtig wordt uitgestraald in een hoek tot 175 graden. Hierdoor kunnen de modules verder uit elkaar worden geplaatst en zijn minder modules nodig voor het verlichten van een letter.

  • Totale kosten van eigenaarschap

In deze tijd van duurzaamheid is het onwaarschijnlijk dat het management akkoord gaat met hogere kosten voor bedrijfsbelettering voor de hele levensduur. De aanschafkosten van 24V-systemen zijn in eerste instantie hoger dan de 12V-systemen, maar de vermindering in benodigde materialen en de energiebesparingen gedurende de levensduur én de lagere verwijderingskosten en kleinere koolstofvoetafdruk zorgen uiteindelijk voor ongeëvenaard voordeel.

Signmakers kunnen focussen op het bieden van meer toegevoegde waarde door hun service aan te bieden bij de ontwerp- en adviesfase, in plaats van alleen in de bouw- en installatiefase.

Whitepaper

Wilt u weten hoe Current bedrijven helpt om hun lichtreclame op het juiste niveau te brengen? Download dan de whitepaper, voorzien van illustraties en gegevens over kosten, energieverbruik en koolstofvoetafdruk bij 24V systemen:

Following the Signs: Brand and the Bottom Line

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.