Partnernieuws

Het meest kostbare bezit van een onderneming zijn de mensen die er werkzaam zijn. Zij beschikken immers over kennis van zaken, zijn ingespeeld op de situatie en vormen het visitekaartje naar de klanten toe. Het is daarom belangrijk om als ondernemer te blijven investeren in je personeel. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat mensen zich niet meer thuis voelen binnen het bedrijf. Ze gaan dan op zoek naar een andere werkplek en het vervangen van een personeelslid is een dure aangelegenheid. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar het kan een behoorlijke tijd duren, voordat iemand volledig is geïntegreerd in het bedrijf. En de weg daarheen lijdt natuurlijk tot een inefficiënte werkwijze, waar je zo snel mogelijk vanaf wilt.

Onboarding is meer dan meelopen met een collega

Wanneer zich een nieuw personeelslid aandient, is het van belang dat diegene zich zo snel mogelijk thuis gaat voelen. Want zelfs al heeft de nieuweling de juiste opleiding gevolgd en wellicht al een aantal jaren relevante werkervaring in een soortgelijke functie, dan nog kan er een behoorlijke kloof bestaan tussen de oude en de nieuwe situatie. Dat heeft alles te maken met de bedrijfscultuur die in de loop der tijd is ontstaan. Het inwerken van nieuw personeel wordt onboarding genoemd en is veel meer dan alleen het meelopen met een collega. Het gaat over betrokkenheid, emoties, teamgeest en nog veel meer. Tegenwoordig is het mogelijk met behulp van een onboarding app iemand op een leuke, creatieve en doeltreffende manier bij het bedrijf te betrekken. Op die manier wordt een nieuwe medewerker niet alleen getraind, maar ook geïnspireerd en vertrouwd gemaakt met de bedrijfscultuur.

Professionele partner in onboarding

Voor ondernemers is het vaak lastig om te overzien aan welke facetten ze aandacht moeten besteden om het proces van onboarding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het bedrijf TinQwise is hierin juist gespecialiseerd en kan ervoor zorgen dat de vele valkuilen in het proces goed worden omzeild. Als je beseft dat het vervangen van een medewerker in je bedrijf feitelijk een jaarsalaris extra kost, besef je hoe belangrijk het is om onboarding efficiënt aan te pakken. Op die manier verdient de investering zich immers al snel terug. Maar het mooiste is natuurlijk dat je organisatie er in letterlijke zin beter van wordt.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.