Signnieuws

Innovatieve oplossingen om digitale snijprocessen verder te automatiseren. Dat is wat Zünd laat zien op de Fespa-beurs in München. Daarbij past ook de lancering een gloednieuwe, volledig geïntegreerde systeemoplossing voor autonome pallet-naar-palletproductie. Voorlopig houdt Zünd alle details echter geheim. Wel meldt het dat deze productielijn niet ‘live’ aanwezig zal zijn in München.

Op Fespa 2023 in München zal Zünd oplossingen presenteren op het gebied van digitale snijautomatisering om aan elke behoefte en elke toepassing te voldoen.

Op stand D30 in hal A2 demonstreert Zünd, van 23 tot en met 26 mei, hoe krachtige digitale snijsystemen – gecombineerd met intelligente softwaretools en verschillende oplossingen voor geautomatiseerde materiaalbehandeling – digitaal snijden nog efficiënter en kosteneffectiever kan maken. “Met dit aanbod hebben grootformaatbedrijven de sleutel in handen tot autonome, ongecontroleerde en zeer efficiënte productie, ongeacht de bedrijfsgrootte. Ze hebben de mogelijkheid om de bedrijfstijden te verlengen en tegelijkertijd de bedrijfskosten te verlagen”, aldus Zünd Systemtechnik AG in een persbericht.

Software-tools

Zo bereidt de PrimeCenter-software print- en snijgegevens voor in een geautomatiseerd en gestandaardiseerd proces. PrimeCenter fungeert als een virtueel controlecentrum en faciliteert een productieve en efficiënte prepress-workflow. Met een paar klikken kan de gebruiker geneste print- en snijlay-outs maken die klaar zijn voor gebruik.

Met Zünd Connect presenteert Zünd een oplossing voor eenvoudige productiebewaking en -analyse. Het identificeert optimalisatiepotentieel in de productieworkflow, bepaalt de KPI’s van de Zünd-snijmachines die erop zijn aangesloten en gebruikt deze om hun efficiëntie te berekenen.

Materiaal handling

Daarnaast toont Zünd op deze vakbeurs in München verschillende oplossingen voor gedeeltelijke en volledig geautomatiseerde materiaal handling. Wat deze oplossingen gemeen hebben, is hun vermogen om zonder menselijke tussenkomst te werken en een consistente, ononderbroken productie te garanderen.

De Robot PortaTable 130, die bestaat uit een mobiele tafel voorzien van een robotarm.

In live demonstraties kunnen bezoekers op de stand ervaren hoe ze robots kunnen besturen en afgewerkte onderdelen automatisch oppakken en sorteren. Zünd demonstreert dit proces met de Robot PortaTable 130, die bestaat uit een mobiele tafel voorzien van een robotarm, die snel en eenvoudig kan worden opgesteld en van de ene Zünd-snijder naar de andere kan worden verplaatst. De Visualizing Option vereenvoudigt zowel het handmatig verwijderen van onderdelen als de logistiek. Optische markering van onderdelen of gedrukte QR-codes vereenvoudigen het volgen van bestellingen voor de operator en zorgen voor een soepele, efficiënte logistiek.

Pallet-naar-palletproductie

Het grote nieuws is echter de lancering van een gloednieuwe, volledig geïntegreerde systeemoplossing voor autonome pallet-naar-palletproductie onder een nieuwe naam. Zünd wil nog geen details geven, maar stelt wel dat de nieuwe systeemoplossing “zeer indrukwekkende KPI’s levert en de grenzen zal verleggen op het gebied van industriële en sterk geautomatiseerde productie van verpakkingen en displays”. Vanwege de beperkingen in een beursomgeving zal de nieuwe productielijn niet ‘live’ op de beursvloer in München zijn te aanschouwen, aldus Zünd. Voor presentaties en gedetailleerde informatie kunnen Fespa-bezoekers op elk gewenst moment met Zünd-vertegenwoordigers op de stand spreken.

Zünd Systemtechnik AG, stand D30 in hal A2

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.