Signnieuws

Canon Europe onthult vandaag de uitkomsten van een onderzoek naar de impact van de recessie op de printindustrie. Het onderzoeksrapport toont aan dat veel grafische bedrijven de recessie niet zouden hebben overleefd zonder digitale printoplossingen.

De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek tonen aan hoe essentieel de overstap naar digitaal printen is geweest voor de overlevingskansen van grafische bedrijven. Ook komt naar voren hoe de ondernemingen die al uit de recessie zijn gekomen zich positioneren ten opzichte van de toekomstmogelijkheden en toekomstige uitdagingen.

Grootformaat
Binnen de scope van het onderzoek omvatte het begrip ‘digitaal printen' niet alleen documentprinters maar ook inkjet grootformaat. Uit de respons bleek dat vooral de laatste groep het zeer goed gedaan heeft tijdens de recessie. Maar liefst 86 procent van de respondenten gaf aan dat het aanbieden van grootformaat hen had geholpen de recessie te overleven. Drukkerijen die voorheen grootformaat links lieten liggen omdat het een te aparte niche was, hebben het nu ontdekt als een groeimarkt voor sign- en displayproducten en voor nieuwe marktsegmenten waar bijvoorbeeld wordt gevraagd naar printmogelijkheden op textiel, canvas en andere materialen.

Ondanks de eerdere somberheid, spraken grafische ondernemers aan het eind van 2009 met beduidend meer optimisme over 2010 en de toekomst. Dit optimisme was gebaseerd op het feit dat de helft van de bedrijven met digitale printmogelijkheden hun omzet in 2009 zag verbeteren ten opzichte van 2008.

Derde onderzoek
Dit is het derde onderzoek dat in opdracht van Canon werd uitgevoerd door Professor Emeritus Frank Romano en een team van print media studenten van het Rochester Institute of Technology in de USA. Voor dit onderzoek is een steekproef genomen, bestaande uit in totaal 840 grafische bedrijven, waarvan 65,5 procent in West Europa. De analyse van het onderzoek wordt momenteel afgerond en de definitieve resultaten worden in mei 2010 gepubliceerd.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.