Signnieuws

Canon is als printing partner betrokken bij een bijzonder stadsproject: OOG Den Bosch. Op een Océ Arizona printer worden op speciale folie reusachtige ‘ogen’ geprint die als eyecatchers aan een aantal gebouwen in de stad komen te hangen.

OOG1_Groot
Onthulling eerste OOG ( Dirk Kreijkamp Fotografie)

Bezoekers kunnen in het OOG plaatsnemen en ondergaan een ‘beleving’ in beeld en geluid, gericht op het thema ‘samenleven in de stad’. Een ontwerp van stadskunstenaar Lucas De Man. Een proefopstelling van de kunstinstallatie is vrijdag 4 april gepresenteerd bij Würth in Den Bosch. Het OOG maakt onderdeel uit van het stadsproject OOG Den Bosch dat vanuit drie perspectieven naar de stad ‘s-Hertogenbosch kijkt. De Man wil met zijn kunstproject de mensen in de stad verbinden.

Vijf ogen

In de aanloop naar het project (dat op 25 september start) volgen er nog een vijftal ogen. Deze eyecatchers komen verspreid in de stad aan gebouwen te hangen op een hoogte tussen de 10 en 25 meter. Het eerste OOG is uitsluitend bedoeld om te testen en is niet toegankelijk voor publiek. Bezoekers van Kunstlocatie Würth ‘s-Hertogenbosch kunnen wel een kijkje nemen en de installatie van dichtbij bekijken.

OOG2 OOG3

Stadsproject

Met OOG Den Bosch presenteert stadskunstenaar Lucas De Man een groots stadsproject waarbij ‘de samenleving van nu’ wordt bekeken. Het project laat de stad zien door er vanuit drie perspectieven naar te kijken: ik, de ander en ons. Binnen ieder perspectief staat een ander kunstwerk centraal: OOG, LOS en ONS. De drie kunstwerken functioneren autonoom, worden apart getoond en vormen samen een eenheid.

Samenwerkingsproject

OOG Den Bosch is een project van Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel, Verkadefabriek, Theaterfestival Boulevard en gemeente ‘s-Hertogenbosch en vele partners. Specifiek voor de proefinstallatie OOG hebben er meerdere partners voor gezorgd dat het tot stand kon komen, waaronder Würth en Canon.

Joop van Boerdonk, Algemeen Directeur Canon Nederland: “Den Bosch is de thuisbasis van Canon in Nederland. We vinden het dan ook fantastisch om als printing partner bij dit bijzondere project betrokken te zijn. Het bevordert het saamhorigheidsgevoel in de stad en dat dragen wij een warm hart toe. Het is bovendien een prachtige kans om de veelzijdigheid van onze Océ Arizona vlakbed printers te laten zien.”

Agenda 2014

 • april/mei: contest ‘mooiste ogen van Den Bosch’ in samenwerking met Canon
 • 7 t/m 17 augustus: theatervoorstelling LOS tijdens Theaterfestival Boulevard
 • 25 september: opening stadsproject OOG Den Bosch in de Verkadefabriek
 • 1 november: afsluiting stadsproject OOG Den Bosch in Theater aan de Parade 

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “Canon print eyecatcher voor OOG Den Bosch

 1. Carlo schreef:

  “Big brother is watching you”?

  Ik moet ook denken aan Mount Doom uit Lord of the Rings…

  Maar wel heel gaaf geprint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.