Signnieuws

Gemoedelijk en gezellig waren de sleutelwoorden tijdens de open dagen van Spandex op 9 en 10 maart, maar dat wil niet zeggen dat er geen nieuws was. Zoals een ‘customized’ kleur carwrapfolie van Avery Dennison voor Spandex.

De open dagen van Spandex Benelux werden door veel signmakers benut om zich even te laten bijpraten door de totaalleverancier in Veenendaal.

Vorig jaar hield Spandex Benelux nog speciale ‘UV-dagen’, maar verder was het alweer jaren geleden dat de one-stop-shop leverancier uit Veenendaal een echt ‘open huis’ hield. Het is dan altijd afwachten hoe de draad weer wordt opgepakt, maar Camiel Bosma, General Manager van Spandex Nederland, toonde zich vrijdag al een tevreden mens met meer dan 130 bezoekers. En toen moest de zaterdag nog komen.

swissQprint Nyala LED

Signmakers konden zich laten voorlichten (ook in seminars) over het brede programma aan machines dat Spandex voert, zoals de Mutoh ValueJet printers, Summa snijplotters en vlakbedplotters, HP Latex 300 & 500 Series, swissQprint printers, Gerber Edge & Gerber snijplotters, Shield Laminatoren en de Bubblefree applicatietafel. Zo waren er continu demonstraties met de nieuwe Nyala LED, waarbij product manager Maurus Zeller van swissQprint en Yves Quintens van Spandex uitleg gaven over deze UV-vlakbedprinter met ledlampen.

Maurus Zeller (rechts) van swissQprint en Yves Quintens van Spandex bij de Nyala LED UV-vlakbedprinter.

Customized Carbon Steel Grey

Traditiegetrouw trokken de carwrapdemonstraties de meeste aandacht. Applicateurs namen een Hyundai onder handen met Avery Dennison MPI 1105 Easy Apply RS, een premium wit glanzende printbare cast vinyl, maar ook met de gegoten pvc-vrije folie MPI 1405 Easy Apply RS. Eyecatcher was echter de Avery Dennison Supreme Wrapping Film in een ‘customized’ kleur die alleen Spandex op voorraad heeft. Carbon Steel Grey Satin om precies te zijn. “Een kleur die ontzettend lijkt op die van de nieuwe volkswagens”, vertelt Key Account Manager Graphics Pascal Braker.

Populaire exclusieve autokleuren kunnen door Avery Dennison, bij een afname van minimaal  tien rollen ‘customized’ Supreme Wrapping Film, tegenwoordig relatief eenvoudig worden gecolourmatched met een OEM-lakstaal. Braker: “Een trend die steeds vaker door distributeurs wordt opgepakt. We hebben al een aantal kleuren gedaan, waaronder Nardo Grey, Volkwagen oranje en een parelmoer geel.”

De bumper van deze Hyundai is gewrapt met Avery Dennison Supreme Wrapping Film ‘customized’ Carbon Steel Grey Satin.

Automotive windowfilms

Ook nieuw is het Avery Dennison automotive windowfilms portfolio, dat sinds begin dit jaar in de markt is gezet, en Spandex nu ook in het programma heeft. Alle technologie die door de overname van Hanita beschikbaar kwam, is nu gebundeld onder een serie van vijf nieuwe windowsfilms van Avery Dennison die de uitstraling van de auto verbeteren, de ruiten beschermen en tegelijkertijd privacy en bescherming bieden voor passagiers. Ook de architectural windowfilms (voor vlakglas) worden nu onder het merk Avery Dennison verkocht, aldus Ed Nolle van Technical Support.

Avery Dennison automotive windowfilms portfolio.

Image Bond Steel Whiteboard

André Hanzen met Image Bond Steel Whiteboard.

Zusterbedrijf Proga Plastics uit Barneveld was tevens present op de open dagen van Spandex. Product manager André Hanzen toonde een aanvulling op het bekende Image Bond; platen van aluminium composietmaterialen in wit, om op te printen, al dan niet geborsteld aluminium of op kleur gemaakt. “Sinds een paar maanden brengen we een composietmateriaal op de markt op basis van staal in plaats van aluminium. We hebben standaard als toplaag aan een zijde gecoat staal die magneethoudend is en UV-beprintbaar. De andere zijde is voorzien van een coating zodat je een direct beschrijfbare whiteboard hebt en ook die zijde is magneethoudend.” Het formaat bedraagt 350x1220x3 mm.

Trotse sponsor Sign+ Award.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.