Signnieuws

Cameo Laser lanceert, volgens eigen zeggen, met de Wazer ’s werelds eerste desktop waterjet snijsysteem. Met de geconcentreerde kracht van een waterstraal en zanddeeltjes snijdt de Wazer met digitale precisie zowel zachte als harde materialen.

De Wazer snijdt rubber en siliconen, ABS en andere kunststoffen, glasvezel, glas, koolstof en keramiek en vooral aluminium, messing en roestvrij staal. Daarmee komt deze techniek tegemoet aan vragen uit onder andere de reclame- en markeerindustrie. “Voor de eis van het snijden van metaal, glas en koolstof hebben we lang gezocht naar de juiste oplossing en die hebben we nu gevonden”, vertelt Torsten Herbst, directeur van cameo Laser Franz Hagemann GmbH.

Krachtige techniek

Het compacte mobiele Wazer waterstraalsnijsysteem heeft een verwerkingsoppervlak van 460 x 305 mm, krachtige pompen, twee snijtafels, de cloudgebaseerde Wazer-software en andere extra’s. De Wazer kost 9.990 euro (exclusief btw).

“Met de Wazer haal je krachtige techniek de werkplaats in. Het systeem is daarom geschikt als instapmodel voor beroepsscholen, universiteiten, FabLabs en iedereen die werkt aan de constructie van prototypes of individuele productie”, aldus cameo-laserexpert Frank Israel toe.

Op 1, 15 en 22 februari zijn er webdemonstraties. Registratie kan via de website van Cameo Laser.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.