Signnieuws

Duropanel heeft geïnvesteerd in een Anapurna inkjetprinter voor het produceren van keukenachterwanden.

V.l.n.r. Michael Uijl (Duropanel), Pedro Overmeer (Agfa Graphics), Maarten Waaijenberg (Duropanel), Joop Jagers (Igepa) en Ruud Nijenkamp (Duropanel). Foto: Giuseppe Toppers | Danto

Bij het bedrijf in Lochem is onlangs een nieuwe Anapurna H2500i LED hybride inkjetprinter geïnstalleerd. “We hebben onder andere voor deze Agfa grootformaat printer gekozen vanwege de ‘lange’ doorvoermogelijkheden tot 4 meter”, zegt directeur Maarten Waaijenberg.

PimpYourKitchen.nl

“We printen hier veel keukenachterwanden, die online bij onze webshop www.PimpYourKitchen.nl besteld worden. Dat is een sterk groeiende business. Voorheen besteedden wij het printen van die opdrachten uit. Sinds de komst van de Agfa Anapurna, produceren wij dat specialistische werk in eigen huis. Uiteraard zetten wij onze nieuwe aanwinst ook in voor andere grootformaat print- en signproducties. De Agfa is een uitbreiding op onze bestaande printproductiecapaciteit.”

Asanti workflowsoftware

Waaijenberg: “Bij de keuze voor deze oplossing zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Via Igepa, onze leverancier van plaatmateriaal en printmedia voor onze signproducties, zijn we bij Agfa terechtgekomen. Naast de genoemde eigenschappen, is bij onze keuze voor de Agfa Anapurna ook de Asanti workflowsoftware doorslaggevend geweest. Dat sluit naadloos aan op onze automatisering. Maar minstens zo belangrijk is dat ook onze collega’s kunnen lezen en schrijven met de Agfa Anapurna printer én de Asanti RIP/workflow software. Het werkt allemaal zeer gebruikersvriendelijk en daardoor heel productief. Wij printen met Led UV-inkten, waardoor de afdrukken direct droog zijn en de machine snel omstelbaar is voor volgende jobs. Ook dat werkt efficiencyverhogend.

Printkwaliteit

Bovendien is er natuurlijk ook nog de printkwaliteit. “Daarover kan ik kort zijn: Die is top. Uiteindelijk weet je pas wat je krijgt, als je het in huis hebt. Met de Anapurna H2500i LED hybride inkjetprinter – die via onze leverancier Igepa geleverd is – hebben we een solide en betrouwbare grootformaat printer in huis. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Op basis van de eerste prestaties, durf ik dat wel zo te stellen.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.