Signnieuws

Durst Group presenteert op Fespa Global Print Expo 2021 voor het eerst de P5 TEX iSUB. Deze innovatieve printer werd eerder dit jaar al tijdens een virtueel evenement gelanceerd. Daarnaast zijn er ook andere geïntegreerde en geoptimaliseerde end-to-end-oplossingen te bewonderen.

durst p5 TEX iSUB
De P5 TEX iSUB werd eerder dit jaar al tijdens een virtueel evenement gelanceerd, maar is tijdens Fespa live te bewonderen.

“Na zo’n lange tijd zijn we verheugd om onze oplossingen aan een internationaal publiek te presenteren en om de voordelen van onze ‘From Pixel to Output’-benadering op de grootformaat printmarkt te communiceren”, zegt Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van Durst Groep, een fabrikant van geavanceerde digitale print- en productietechnologieën.

Meer efficiëntie

Met de introductie van de innovatieve P5 TEX iSUB eerder dit jaar zet de Durst Group een nieuwe technologische standaard, meldt het bedrijf. De kern is een geïntegreerd inline-fixatiesysteem voor direct printen op polyesterweefsels, dat een printproces in één fase mogelijk maakt en leidt tot meer efficiëntie en een aanzienlijke verhoging van de productiviteit. Met de P5 TEX iSUB kunnen ook transferpapieren worden bedrukt en verder verwerkt. De combinatie van beide printmethoden in één systeem zorgt voor flexibiliteit in de productie.

Zowel roll-to-roll als flatbed

Naast de iSUB valt ook de P5 350 op Fespa te bewonderen. Dit is een hybride oplossing voor zowel rol-naar-rol als vlakbed printen en bestrijkt een substraatbreedte van 3,5 meter. Daarnaast kan het Durst Automat invoer- en stapelsysteem worden gebruikt om de P5-productlijn uit te rusten voor volledig of driekwart geautomatiseerde productie. Durst Automat bereikt een hoge productiviteit in de geautomatiseerde productiecyclus en ondersteunt de hybride kenmerken van de P5-serie met de mogelijkheid om snel van materiaal te wisselen tussen rol- en vlakbed printen.

Durst P5 Automat
Het Durst Automat invoer- en stapelsysteem kan worden gebruikt om de gehele P5-productlijn uit te rusten voor volledig of driekwart geautomatiseerde productie.

Samen met Vanguard

Durst verwierf in 2020 een meerderheidsbelang in Vanguard Digital Printing Systems. Op Fespa presenteren beide bedrijven de nieuwe VR6D-vlakbedprinter. Hij kan dankzij het modulaire ontwerp voor verschillende toepassingen worden geconfigureerd.

Hal 5, Stand K20

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.