Signnieuws

De bezoekers van de eerste editie van de Textile Printing & Sustainability (TPS) conferentie op 8 en 9 september 2022 krijgen een vol en boeiend programma voorgeschoteld. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de nadruk van het event in het Dorint hotel in het Duitse Düsseldorf-Neuss vooral op duurzaamheid.

De locatie van Textile Printing & Sustainability (TPS) conferentie is het Dorint hotel in het Duitse Düsseldorf-Neuss.

Onder druk

In totaal zijn er 24 presentaties van experts uit de industrie en de academische wereld. Hun talks zijn gericht op technologiekeuzes, automatisering en milieubewuste bedrijfsmodellen. “De textielindustrie staat meer dan ooit onder druk door duurzaamheidseisen”, vertelt Peter Buttiens van de European Specialist Printing Manufacturers Association (Esma), organisator van TPS. “De Green Deal van de EU richt zich op textiel als een van de meest vervuilende sectoren ter wereld”, vervolgt hij. “Op wereldniveau kijken we naar de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de VN en initiatieven zoals de VN-alliantie voor duurzame mode. Hun tijdlijn voor 2030 en 2050 lijkt misschien ver in de toekomst, maar de tijd om te handelen en kennis uit te wisselen is nu. Met de nieuwe TPS-conferentie willen we vanuit printperspectief een bijdrage leveren aan de oplossing.”

Experts en talks

Het TPS-evenement brengt experts uit de industrie van de belangrijkste print- en verfprocessen samen om best practices te promoten, nieuwe toepassingen te bespreken en de voordelen en uitdagingen van individuele technologiekeuzes uit te leggen. Elke congresdag begint met een keynote. Karin Ekberg, voormalig voorzitter van de Sustainable Apparel Coalition, presenteert vijf principes van duurzaam leiderschap. Bianca Seidel, pionier van duurzaam modeontwerp, houdt een pleidooi voor transformatie en voor hoop in de wereld van morgen. Andere keynotes zijn onder meer Debbie McKeegan die de kansen en risico’s van on-demand bedrijfsmodellen bekijkt, en Alexandra De Raeve die de digitalisering van textielontwerp en -productie onderzoekt.

Duurzaamheid

Brother en Epson tonen hun visie op milieuvriendelijke productie, resourcebeheer en recente trends om de productie naar Europa terug te halen. Vertegenwoordigers van inkt- en chemiebedrijven bieden een uitgebreid overzicht van de nieuwste materiaaloplossingen, innovaties op het gebied van pigmentinkt, waaronder een nieuw wit pigmentconcentraat, en hun implicaties voor specifieke printtechnieken. Twee andere bedrijven leggen vooral de nadruk op verven en het verminderen van de impact op het milieu, onder meer door het verwijderen van textielprints en het efficiënt recyclen van stoffen aan het einde van hun levensduur.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.