Signnieuws

De bouw van de energieneutrale productiehal bij Texo Trade Services (TTS) voor de eigen papierverwerkingscapaciteit nadert de voltooiing. TTS levert nu ook 25 g/m2 PPX-beschermpapier voor de kalander.

Links de nieuwe productiehal voor het converteren van transfer- en beschermpapier in aanbouw.

TTS breidt haar pand op bedrijventerrein Gouwe Park in Moordrecht uit met een productiehal van 700 vierkante meter. Daarnaast komt er in het huidige magazijn 700 vierkante vrij voor opslag. TTS is de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar de voornaamste reden voor de uitbreiding is dat zij haar activiteiten op het gebied van papier converteren naar Moordrecht haalt. In een interview in Sign+ Magazine nummer 3-2021 legt directeur Floris Jan van den Heuvel het waarom van deze verhuizing uit.

Eigen papierverwerkingscapaciteit

Het pand van TTS is al een enorm complex met 1.000 vierkante meter kantoor en 5.000 vierkante meter magazijn. Met de nieuwe productiehal is zij klaar voor de toekomst; zij gaat het wikkelen/converteren van papier hierin onderbrengen. Een eigen papierverwerkingscapaciteit voor sublimatie- en kalanderbeschermingspapier tot 330 centimeter breed levert tastbare voordelen op voor klanten, aldus Van den Heuvel: een uitgebreide voorraad van het beste papier, gemaakt in de EU met het FSC-keurmerk (afkomstig uit verantwoord beheerde bossen in overeenstemming met de FSC-norm). Met een eigen papierverwerkingscapaciteit kan TTS sneller anticiperen op de vraag van klanten en meer flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid bieden. Maar ook geeft het een kostenbesparing aan de inkoopkant door de aankoop van jumborollen, aldus Van den Heuvel.

Introductie 25 g/m2 PPX-beschermpapier

TTS levert nu ook 25 g/m2 PPX-beschermpapier. PPX is, volgens TTS, het beste papier om de kalanderband te beschermen tegen inktvervuiling. Door het lage papiergewicht bevat een rol PPX een hoog aantal meters, wat zorgt voor minder rolwisselingen. De vochtvrije en zorgvuldig gecontroleerde productieomgeving van TTS zorgt ervoor dat alle PPX-rollen kreukvrij zijn.

TTS heeft PPX op voorraad in heel Europa en in magazijnen in het Verenigd Koninkrijk en Italië. Daarnaast verzendt zij wereldwijd vanuit het hoofdmagazijn in Nederland. Haar assortiment PPX-beschermpapier omvat nu: 17,20, 25, 28 en 32 grams S2S (dubbelzijdig release gecoat), in breedtes variërend van 10 tot 504 cm en roldiameters tussen 20 en 60 cm (en alles daartussenin).

Opslag voor bedrukbaar textiel uit Azië

In het huidige magazijn van TTS komt 700 vierkante meter vrij voor opslag. Deze gebruikt zij om de groeiende voorraad textiel, zoals vlaggen-, lichtbak en decodoek, een plek te geven die in volume worden geïmporteerd. TTS is enorm gegroeid in deze producten vanwege de goede en stabiele kwaliteit van deze textielen in combinatie met een scherpe prijsstelling. Maar ook door haar hoge leveringsbetrouwbaarheid. ‘Operationele excellence’ is dan ook, naast een kwalitatief goed product, één van de kernwaarden van TTS, aldus Van den Heuvel, zoals hij vertelt in onderstaande podcast.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.