Signnieuws

Website van het Jaar 2009 gaat weer van start. Van 12 oktober tot 18 november 2009 kan het Nederlandse publiek haar stem uitbrengen op de genomineerde sites. Winnaars worden op 26 november bekendgemaakt.

Wat is volgens de Nederlanders de beste en populairste website van 2009? Het publiek kan dit jaar in 21 categorieën haar favoriet beoordelen op inhoud, navigatie en ontwerp en aangeven in welke mate zij de site zou aanbevelen aan derden. De website die de hoogste kwaliteitsscore heeft wordt Beste Website van het Jaar. De award voor Populairste Website gaat naar de site met de meeste stemmen.

Dit jaar hebben marktonderzoeksbureau MetrixLab en e-business titel Emerce hun krachten gebundeld en de twee reeds bestaande Website van het Jaar verkiezingen samengevoegd tot één, op www.websitevanhetjaar.nl . Het onderzoek wordt gedaan met het platform van MetrixLab, waarbij naast populariteit ook kwaliteit van de genomineerden wordt gemeten.

Stemmen
Vorig jaar werden meer dan 1.5 miljoen stemmen uitgebracht. Dat is een absoluut record. Het is de achtste keer dat de Website van het Jaar wordt gekozen. Eerdere winnaars waren onder meer Funda, Monsterboard, Rabobank, Tweakers en Bellen.com.

Op 26 november 2009 wordt tijdens een feestelijke avond in de monumentale kerk De Duif in Amsterdam bekendgemaakt welke Nederlandse organisatie volgens de consumenten de beste website van 2009 heeft.

De verkiezing wordt gesteund door diverse media partners. De nominaties zijn gebaseerd op de STIR-marktmonitor en Nielsen Net-ratings.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.