Signnieuws

De luchthaven van Brussel-Nationaal heeft een vleugel van zijn vroegere terminal gerenoveerd om alle kantoren van het management in onder te brengen. De originaliteit van het gebouw schuilt in zijn gevel die is voorzien van Glassiled elektroluminescent glas, een wereldpremière van AGC.

De gevel van 70 vierkante meter telt 28 dubbele beglazingen in Glassiled RGB, dat wil zeggen AGC-beglazingen met led's. Via een informatiesysteem kunnen allerlei kleuren in de gevel worden aangebracht, volgens een geprogrammeerd of willekeurig patroon. De keuze van de kleuren en de volgorde van de animatie zijn de uitkomst van een nauwe samenwerking tussen het architectenbureau Storme & Van Ranst en de ingenieurs van AGC Flat Glass Europe.

Overdag is de glasgevel geheel doorzichtig, maar zodra de avond valt, verandert deze in een verlicht, gekleurd en dynamische gevel. Een resultaat dat niet alleen vanaf de weg richting luchthaven is te zien, maar ook vanuit de lucht.

Naast zijn esthetische functie kan Glassiled RGB tot een dubbele beglazing worden geassembleerd. Om tegemoet te komen aan de vereisten van de luchthaven op het gebied van geluid, veiligheid en warmte, is de gelaagde beglazing Glassiled geassembleerd met een low-e beglazing Planibel Top N +.
De dubbele beglazing met dit type glas kan net zo in een metalen kozijn worden verwerkt als elke andere dubbele beglazing.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.