Signnieuws

Mimaki verscheept vanaf februari 2010 zijn nieuwe dye-sublimatie inkjetprinter, de Tx400-1800D, voor textiel. Met deze direct textielprinter kan de gebruiker het inktvolume aanpassen aan het type stof of ontwerp.

Dankzij deze eigenschap is het mogelijk te printen in verschillende kleurdieptes om tot mooie designeffecten te komen, aldus de fabrikant.

De Tx400-1800D is geschikt voor zowel direct-tot-textiel als dye-sublimatie printen op sublimatie media. Door de verschillende machinemogelijkheden verkrijgt men een breder productportfolio en een hogere productiviteit van printbedrijven.

Inkten
Drie soorten inkt zijn beschikbaar: dye-sublimatie inkt, reactieve dye inkt en acid dye inkt. Met het milieuaspect heeft Mimaki rekening gehouden door de inkt te leveren in 2 liter verpakkingen, die hervulbaar zijn. Dit resulteert ook in substantieel lagere inktkosten, aldus Mimaki.

De textielprinter is uitgerust met een bulkinktsysteem (MBIS) en is UISS (uniterrupted ink supply system) gepatenteerd om er zeker van te zijn dat wordt geswitcht zodra een 2-liter houder leeg raakt (maximaal 2×2 liter per kleur). Het printproces kan dan gewoon doordraaien.

Een additioneel model binnen de Tx400 serie, die vanaf de lente 2010 naar Europa komt, is uitgerust met een bevestigingbandsysteem om flexibele materialen te stabiliseren die geneigd zijn uit te rekken en samen te trekken tijdens het printen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.