Signnieuws

Haan Reclamewerk in Stiens heeft Sign & Media Groep in Heerenveen overgenomen. Hiermee verstevigt Haan Reclamewerk haar positie in het noorden van Nederland.

Christiaan de Jong van Haan Reclamewerk (links) en Sjouke Kingma van Sign & Media Groep (rechts).

Het bedrijf Sign & Media Groep uit Heerenveen is een bekende speler voor binnen- en buitenreclame in midden Friesland. Voor Haan Reclamewerk zit de groei de laatste jaren vooral bij grote landelijke opdrachtgevers. Met deze overname consolideert Haan Reclamewerk haar marktaandeel en het biedt beide ondernemingen prachtige kansen om zichzelf regionaal en landelijk verder te ontwikkelen, aldus Christiaan de Jong van Haan Reclamewerk en Sjouke Kingma van Sign & Media Groep in een gezamenlijk persbericht.

Zelfstandig blijven

Sign & Media Groep blijft in de nieuwe situatie zelfstandig opereren, verzekeren beide heren. De knowhow en het machinepark van Haan Reclamewerk uit Stiens maken de weg vrij voor het bedrijf in Heerenveen om regionaal verder te groeien. Dat geeft Haan Reclamewerk op haar beurt de ruimte om de landelijke expansie door te zetten als één van de grootste signmakers van Nederland.

“Snelheid, kwaliteit, een breed dienstenpakket, het vraagt allemaal om de nieuwste apparatuur. Met deze overname is dat nu allemaal perfect binnen handbereik,” zo vertelt voormalige directeur Sjouke Kingma, die in de nieuwe situatie werkzaam blijft voor Sign & Media Groep. Volgens hem is de overname goed ontvangen en per 1 mei 2022 volledig rondgekomen.

‘Zelf doen’

Haan Reclamewerk is marktleider binnen de signmarkt in Noord-Nederland en werkt vanuit Stiens met een team van ruim 35 medewerkers. Afnemers zijn onder andere landelijke winkelketens, zakelijke dienstverleners, horecabedrijven en overheidsinstellingen. Om deze klanten maximaal te ontzorgen wordt elke klus – van ontwerp tot productie en onderhoud – met eigen mensen en machines gedaan. Naast dat ‘zelf doen’ zijn innoveren en duurzaam ondernemen belangrijke pijlers van het bedrijf.

Friesland Reclame

Eerder dit jaar nam Haan Reclamewerk nog Friesland Reclame uit Burgum over. “Met de integratie van Sign & Media Groep willen we als cluster onze algehele marktpositie verder verstevigen. De drie bedrijven passen qua cultuur ook heel mooi bij elkaar“, aldus Christiaan de Jong. Hij is sinds 2009 commercieel partner van oprichter Douwe de Haan. De tweede overname in korte tijd laat zien dat Haan Reclamewerk grote ambities heeft.

De bedrijfsnaam, het team, de aanspreekpunten, alles binnen Sign & Media Groep blijft verder zoals het is. Wel zal in alle uitingen de relatie met de nieuw gevormde groep worden benoemd. Profiteren van de nieuwste mogelijkheden in sign- en printwerk, adequaat opschalen bij drukte en extra slagkracht in de regio, dat is de winst voor beide bedrijven en de klantenkring die ze bedienen, aldus de nieuwe eigenaren.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.