Signnieuws

Holbox verhuist medio 2024 naar een volledig circulair pand in Roermond. Het nieuwe onderkomen krijgt een omvang van 27.000 vierkante meter. De focus ligt hiermee nog meer op duurzaamheid. Het nieuwe pand met een bedrijfsvloeroppervlakte van 17.290 vierkante meter en kantooroppervlakte van ruim 3.750 vierkante meter moet Holbox verder doen groeien, ontwikkelen en professionaliseren.

Een visualisatie van het nieuwe pand in Roermond.

Energieneutraal

Energieneutraal is het sleutelwoord in het ontwerp van de nieuwe locatie. Het pand is ruim twee keer zo groot als de huidige locatie in Echt. Drieduizend zonnepanelen bedekken een deel van het dak. Dit aantal dekt de stroombehoefte van het pand. “We kunnen er twee keer zoveel zonnepanelen op leggen, maar dat is een desinvestering omdat we die stroom nog niet verbruiken”, is de uitleg van Martijn Hol, directeur Holbox. “Om aan die energieneutraliteit te voldoen, gaat er zoveel mogelijk in daglichturen geproduceerd worden. Maar we zijn er ook al mee bezig om deze energie in batterijen op te slaan in zogenaamde batterijcontainers. Via deze hubs kan ook buiten daglichturen op een energieneutrale manier geproduceerd worden. Zo kan het gebouw en de situatie aangepast worden naar wat voor ons optimaal is.”

Nog een visualisatie van het nieuwe pand in Roermond.

Aanpakken

“Wij houden van aanpakken”, vervolgt Hol. “Dit nieuwbouwproject sluit perfect aan bij onze waarden. Zo zetten we – in lijn met onze ambitie om een footprint reduction company te worden – vól in op duurzaamheid. Duurzaamheid is bij ons meer dan een kernwaarde: het zit in ons DNA en is verankerd in onze producten en bedrijfsprocessen. Zo zijn we nu al dagelijks met duurzaamheid bezig door het gebruik van hout- en papierproducten met de FSC en PEFC keurmerken, het gebruik van duurzame grondstoffen in ons productieproces en ons eigen Sustainability ID. Corporate Social Responsibility loopt als een groene draad door de toekomst van Holbox.”

Pand in Polen

Naast de opening van een nieuwe fabriek in Polen eerder dit jaar, was Holbox toen dus ook druk bezig met de plannen voor de bouw aan de Morgenstraat in Roermond. Inmiddels staan de plannen vast, is de bodemanalyse afgerond en zit het project op dit moment in de vergunningsfase. In januari 2023 wordt de eerste steen gelegd om vervolgens anderhalf jaar later het nieuwe pand in gebruik te nemen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.